Malatya’da üniversite adaylarına tercih desteği


Gündem 1.08.2021 19:30:00 0
Malatya’da üniversite adaylarına tercih desteği

Malatya Büyükşehir Belediyesi Aile Danışma Merkezi öğretmen ve sosyologları tarafından, YKS’de başarılı olan ve tercih yapacak öğrencilere rehberlik ve danışmanlık hizmeti verilecek.

MALATYA (İGFA) - Malatya’da birçok alanda yaptığı çalışmalarla göz dolduran Malatya Büyükşehir Belediyesi, YKS tercih döneminde öğrencilere tercih danışmanlığı ve rehberlik hizmeti verecek. Malatya Sümer Park içerisinde bulunan Aile Danışma Merkezi’nde (MADEM) üniversite okuma hayali kuran öğrencilere hizmet verecek olan öğretmen ve sosyologlar, 2 Ağustos Pazartesi gününden itibaren tercih yapacak öğrencilere yardımcı olacak.

MADEM’de yapılacak olan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Mustafa Katipoğlu, “ "Kadın, Aile, Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız sosyologlarımız eşliğinde 2 Ağustos Pazartesi gününden itibaren YKS sınavına giren ve tercih yapacak olan öğrencilerimize rehberlik hizmetinde bulunacağız. Sümer Park içerisinde bulunan Malatya Aile Danışma Merkezimizde (MADEM) sosyologlarımız genç kardeşlerimizin geleceğe adım atmasında birlikte hareket edecekler ve mihmandarlık yapacaklar” dedi.

YKS’de tercih yapacak olan öğrencilerin MADEM’de sosyolog ve öğretmenlerden rehberlik hizmeti alabileceklerini söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Malatya da gittikçe yükselen bir yerde.İlerleyen dönemlerde Malatya’da ki eğitim seviyesi ve standardının Türkiye’de üst segmentlerde olmasını, ilk üçlerde olmasını temenni ediyorum. Öğrencilerimiz sınava girdiler. Başarılı olan öğrencilerimiz var, başarı gösteremeyen öğrencilerimiz var. Sınavda başarı gösteren öğrencilerimize tercihler noktasında rehberlik edilmesi gerektiğine inanıyorum. YKS sınavında başarılı olan ve tercih yapacak olan öğrencilerimizin MADEM merkezimize gelerek ilgili ve yetkili uzmanlarımızdan rehberlik yönlendirmelerini almalarını temenni ediyorum" diye konuştu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışma
Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer Kocaeli'de 27 Mart’a özel prömiyer
Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu Konya'da hafızlık öğrencileri iftar programında buluştu
Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu