Malatya Doğanyol Atıksu Arıtma Tesisi’ne kurbanlı temel


Gündem 14.06.2021 17:30:00 0
Malatya Doğanyol Atıksu Arıtma Tesisi’ne kurbanlı temel

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından maliyeti 5 milyon 251 bin TL olan Doğanyol Atıksu Arıtma Tesisinin temeli Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın katılımıyla atıldı ve tesisin yapımına başlanıldı.

MALATYA (İGFA) - MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılarak temeli atılan ve tamamlandığında 5 bin kişiye hizmet verecek olan Doğanyol İlçesi atıksu arıtma tesisinde yapım işi başladı.  Kurban kesilerek temeli atılan ve günlük ortalama 600 metreküp su arıtılacak olan tesisin temel atma programına Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Doğanyol Kaymakamı Hüseyin Demirkol, MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve muhtarlar katıldı.

Doğanyol ilçesinde yapımına başlanılan atıksu arıtma tesisinin tamamlanmasıyla birlikte Doğanyol ilçesi atıksulardan kurtulmuş olacak ve Karakaya Barajı’na akan sular arıtılmış olacak.2 bin 250 m² alanda kurulacak ileri biyolojik atık su arıtma tesisinde ön arıtma, biyolojik arıtma, anaerobik çamur çürütme, çamur yoğunlaştırıcı, susuzlaştırıcı, kurutma, koku giderme ve enerji üretim üniteleri yer alacak.

Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bayise, güzel ve kapsamlı yatırımın ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diledi.  Malatya genelinde 12 adet yeni arıtma tesisi yapacaklarını söyleyen Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Avrupa’dan ve Türkiye’den temin ettiğimiz finansmanla arıtma tesislerinin yapılması noktasında gerekli finansmanın temin edildiğini belirterek, "Projeler doğrultusunda ihaleler yapıldı. 12 tesisimizden biri olan Doğanyol arıtma tesisimizin temel atma törenini gerçekleştiriyoruz. Arıtma tesisimizin Doğanyol ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İklim değişikliği süreci ve sıfır atık projeleri kapsamında arıtmaların amacı hem iklim değişikliğinde doğaya zarar vermemesi noktasında arıtılan suyun vatandaşımızın ihtiyaç duyduğu sulama sistemlerinde kullanmayı amaçlamaktayız. Tesisimiz Doğanyol’a, faydalanacak olan çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı