Malatya Doğanyolda deprem konutları yükseliyor

Malatyada Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, ilçeye yeni atanan Kaymakam Hüseyin Demirkol ile Gökçe, İshak ve Çolak Mahallelerinde devam eden değişim ve dönüşüm çalışmalarını inceledi.


Gündem 20.02.2021 11:00:00 0
Malatya Doğanyolda deprem konutları yükseliyor

MALATYA (İGFA) - Malatyada 24 Ocak 2020 depreminde büyük yara alan ve can kaybının yaşandığı Doğanyol ilçesinde, depremzedeler için TOKİ tarafından yapılan konutların bir kısmı hak sahiplerine teslim edildi. Depremde en fazla hasar Gökçe, İshak ve Çolak Mahallelerine yapılan TOKİ konutları da hak sahiplerine teslimi için gün sayıyor. Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, Kaymakam Hüseyin Demirkol ile çalışmaların son noktaya geldiği Gökçe, İshak ve Çolak Mahallerindeki değişim ve dönüşümü yerinde inceledi. Başkan Hakan Bay, 3 mahallede yapılan konutların önümüzdeki günlerde tesliminin yapılacağını ifade etti.

İnceleme gezisi sırasında açıklamalarda bulunana Doğanyol Belediye Başkanı Hakan Bay, ilçe genelinde  450 konut, 130 iş yeri, 80 ahır ve 3 cami yapımına hemen başlandığını, biten konutların teslimini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiklerini hatırlattı.  Geriye kalan konutların teslimi de kısa süre içerisinde gerçekleşeceğini belirten Başkan Bay, "Gökçe, İshak ve Çolak Mahalleri riskli alan edildi ve biz bu mahalleleri Doğanyol ilçe merkezine alt bir merkez haline getireceğiz. Mahallelerimizde konutların yanında iş yerleri olacak ve buralarda ticari alanlar oluşturacağız. Mahallelerimizi daha modern hale getireceğiz. TOKİ tarafından Gökçe, İshak ve Çolak Mahallesine yapılan konutların teslimi de kısa süre içerisinde yapılacak. Belediye olarak biz de vatandaşımız lehine yapılması gereken ne varsa yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

BAŞKAN BAY: “İLÇEMİZ DOĞASINA UYGUN GELİŞECEK”

İlçenin çehresinin değişmesi için ciddi yatırımlar yaptıklarının altını çizen Başkan Bay, yaşanan depremi ilçede fırsata dönüştürmek istediklerini belirterek, "Deprem konutlarının tamamlanması ile birlikte de ilçemiz çok farklı bir ilçe olacak. Hükümetimizin yatırımlarının yanı sıra bizlerin belediye olarak yapacağımız yatırımlarla, ilçemizin kültürel özellikleri bozulmadan, doğasıyla bir bütün halinde gelişecek. Bizler vatandaşımızın yanındayız ve hiçbir zaman onları yalnız bırakmayacağız" dedi.

 

 


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı