Malatya Hekimhanda altın aramaya ÇED çıkmadı!

Malatyada Hekimhan ilçesinde Altın, Gümüş ve Demir Ocağı açmak için yapılan ÇED başvuru dosyası iade edildi.


Gündem 8.03.2021 18:30:00 0
Malatya Hekimhanda altın aramaya ÇED çıkmadı!

Onay OZAN (MALATYA) - Malatyanın Hekimhan ilçesinde bulunan Deveci, Basak, Karaköcek, Aşağı Saz ve Güvenç Mahallelerini kapsayan Altın, Gümüş ve Demir Ocağı Açmak için yapılan ÇED başvuru dosyası iade edildi. Bölgede siyanür tehdidine karşı Han Yolu Doğa ve Kültür Varlıklarını Koruma Platformu tarafından başlatılan mücadele şimdilik başarıyla tamamlandı.

Hatırlanacağı gibi Han Yolu Doğa Ve Kültür Varlıkları Koruma Platformu tarafından konuyla ilgili Malatya Çevre Şehircilik İl Müdürlüğüne ruhsat alanlarındaki altın, gümüş ve demir ocağı projesi ile ilgili bilgi almak için yazılı olarak başvuru yapılmıştı. Söz konusu başvuruya 22 Şubatta verilen cevapta, ilgili firmanın ruhsat sahasındaki altın, gümüş ve demir ocağı projesi için görüş bildiren kurumlardan Hekimhan Belediye Başkanlığı 02 Aralık 2020 tarihinde, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı Malatya Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) 14/12/2020 tarihinde olumsuz görüş verdiğinde ÇED süreci sonlandırılarak, hazırlanan proje tanıtım dosyası iade edildi.

Hekimhan Belediyesi ve MASKİnin olumsuz görüş bildirmesi sonucu ÇED süreci sonlandırılırken konuyla ilgili Han Yolu Doğa ve Kültür Varlıklarını Koruma Platformu tarafından yapılan açıklamada, ruhsat verilen sahaların ruhsatının iptal edilinceye kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi. Öncelikle Han Yolu Doğa ve Kültür Varlıkları Platformuna, Han Yolu Doğa ve Kültür Varlıkları Platformunun mücadelesine destek olan, ses veren herkese teşekkür eden platform üyeleri, gelecek nesillere doğası, kültürü ve ekonomisi ile daha yaşanılır bir Hekimhan bırakmak için mücadele edeceğini kaydetti. 


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı