Malatya Milletvekili Kahtalı: "Esnafa destek süresecek"

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, küresel salgına yönelik ülke genelinde süren tedbirlerde esnaflara desteğin süreceğini kaydetti.


Gündem 7.02.2021 13:30:00 0
Malatya Milletvekili Kahtalı:

MALATYA (İGFA) - Malatya yerelindeki COVID-19 mücadelesine yönelik tedbir ve desteklerle ilgili bilgilendiren AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, süreç içerisinde Türkiyenin hem mevcut imkânlarını en iyi şekilde kullanarak, hem de yeni imkânlar üreterek farklı bir konuma geldiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekonomide alınan tedbirlere yönelik açıklamasına ilişkin değerlendirme yapan Milletvekili Kahtalı,  Sosyal Koruma Kalkanı programı kapsamında Malatya’ya 354 milyon tutarında destek verildiğini anımsattı. Program kapsamında 76 bin 136 haneye ve kişiye 76 milyon 136 bin lira destek sağlandığını kaydeden Milletvekili Kahtalı, 28 bin 22 çalışana 167 milyon 405 bin lira kısa çalışma ödeneği sağlanırken, 18 bin 473 çalışana ise 50 milyon 45 bin lira nakdi ücret desteği verildiğini,  işsizlik ödeneği için de 5 bin 746 kişiye 24 milyon 974 bin lira yardım yapılırken, 14 bin 559 çalışana 12 milyon 339 bin lira normalleşme desteği sağlandığını söyledi. Malatyada verilen desteklerin toplamının 354 milyon 64 bin lira olduğunu belirten Kahtalı, toplumun omurgası olan esnaf ve sanatkârlara yönelik sağlanan desteklerin etkinlikle sürdürüleceğinin altını çizerek, "Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği üzere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah esnaf ve sanatkarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Sakaryalı hentbolcular Bahçelievler’de galibiyet arayacak Sakaryalı hentbolcular Bahçelievler’de galibiyet arayacak
Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
"Sakarya'nın yararına atılacak her adımın arkasındayız" "Sakarya'nın yararına atılacak her adımın arkasındayız"
Merkez'in rezervleri yükseldi Merkez'in rezervleri yükseldi
Gebze'de dilencilere yönelik çalışma Gebze'de dilencilere yönelik çalışma