Malatya Turgut Özal Üniversitesie prototipleme merkezi

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Tematik Yeni Nesil Girişimcilik ve Prototipleme Merkezi, Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) işbirliği ile kurulacak.


Gündem 16.03.2021 17:00:00 0
Malatya Turgut Özal Üniversitesie prototipleme merkezi

MALATYA (İGFA) - Malatyada Fırat Kalkınma Ajansı desteğiyle Tematik Yeni Nesil Girişimcilik ve Prototipleme Merkezinin Turgut Özal Üniversitesinde kurulması için protokolle karara bağlandı. MTÜ’de düzenlenen protokolün imza törenine, Rektör Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Serdar Karaca, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Emrah Dönmez ve FKA İzleme ve Değerlendirme Birim Başkanı Mehmet Şirin Budancanamak katıldı.

Başta üniversite öğrencileri ve akademisyenleri olmak üzere girişimci adayları tarafından kullanılabilecek bir tematik ağırlıklı girişimcilik merkezi ve prototipleme atölyesi kurulması olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Karabulut, günümüz koşullarına uygun tematik odaklı ve Ar-Ge girişimciliğinde yenilikçi yaklaşımların yer aldığı eğitim, seminer ve toplantı içerikleri düzenleneceğini söyledi. Ana teması “Tarım Teknolojileri” olan proje kapsamında oluşturulacak prototipleme atölyesi ise tematik girişimcilik merkezi ile hem Malatya’nın hem de bölgemizin kalkınmasına katkı sağlanacağı bildirildi. 

Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu ise, bilginin ticarileştirilmesine giden yolda önemli bir köprü görevi üstleneceklerini söyledi.


Kırmızı ette ibre tersine döndü Isparta’da son bir haftada et ürünlerinde yüzde 10 oranında bir düşüş yaşandı.
Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...