Malatya Yeşilyurtta 557 ton atık bertaraf edildi

Malatyada geçen yıl 557 ton kağıt karton ambalaj atığı toplayan Yeşilyurt Belediyesi, 9 bin 469 adet ağacın kesilmesine engel oldu.


Gündem 11.02.2021 17:30:00 0
Malatya Yeşilyurtta 557 ton atık bertaraf edildi

MALATYA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde ülke genelinde başlattığı ‘Sıfır Atık’ projelerine destek veren Yeşilyurt Belediyesi, ‘Ambalaj Atığı Toplama Ayırma’ tesisleri sayesinde toplanan 14 farklı atık grubunun temiz ve hijyenik ortamlarda bertarafını sağlıyor

3 bin 39 metrekare alan üzerine kurulu tam otomatik ‘Ambalaj Atığı Toplama Ayırma’ tesislerinde 4 toplama aracı ile 27 personelin görev yaptığını belirten Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt’un mücavir alanlarında geçen yıl 557 ton kağıt karton ambalaj atığı toplandığını kaydetti. Geri kazanımları lisanslı tesislere gönderilmesini sağladıklarını belirten Çınar, "İlçe genelindeki saha çalışmaları neticesinde bir araya getirilen 557 ton kağıt karton ambalaj atığının toplanması ile 15 bin 596 metreküp su tasarrufunun sağlanmasına ve 9 bin 469 adet ağacın kesilmesine engel olduklarını, 2 milyon 283 bin 700  kWh’ta enerji tasarrufu sağlanarak da bu tür atıkların çevreye olan zararlarının da önüne geçmiş olduk" dedi.

   

   

 


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı