Malatya Yeşilyurttan sanatçı Selahattin Alpayı gururlandıran karar

TRT Sanatçısı Malatyalı Selahattin Alpayın ismi Malatyaya bağlı Yeşilyurtta yeni açılan 500 metrelik imar yoluna verildi. Meclise telefon bağlantısı ile katılan sanatçı, isminin verilmesinden gurur duyduğunu söyledi.


Gündem 4.02.2021 11:30:00 0
Malatya Yeşilyurttan sanatçı Selahattin Alpayı gururlandıran karar

MALATYA (İGFA) - Malatyada Yeşilyurt Belediye Meclisi, şubat ayı olağan meclis toplantısını yaptı. Gedik Kültür Merkezi Toplantı Salonunda Başkan Vekili Naci Şavata başkanlığında gerçekleşen toplantıda Kent Kültürü ve Estetiği Komisyonunun kararları görüşüldü. Yeşilyurtta Mollakasım Mahallesinde bulunan bir sokağa ‘Kutluay’, Yakınca Mahallesi Galericiler Sitesindeki 500 metrelik imar yoluna ise TRT Sanatçısı Malatyalı Selahattin Alpay’ın isminin verilmesine yönelik teklif oybirliğiyle onaylandı.

Yeşilyurt Belediye Meclisinin toplantısına telefon bağlantısı ile katılan sanatçı Selahattin Alpay, isminin verilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hayatı boyunca Malatyalıya yakışır şekilde hareket ettiğini belirten Alpay, "Sizlerin başınızı öne eğdirecek her hangi bir şey yapmadım, bundan sonraki yaşamımda bu doğrultuda devam edecektir. Yeşilyurt Belediye Meclisinin ismimi bir sokağa vermesinden ziyadesiyle mutlu oldum, gurur duydum, canı gönülden teşekkürlerimi gönderiyorum. Devlet sanatçısıyım, sahneye çıkıyoruz şarkılar söylüyoruz ama böylesine güzel bir durum karşısında açıkçası heyecanlandım" diye konuştu. Alpay, yapılacak açılışta da orada olmaktan kıvanç duyacağını belirterek, "Malatyalı hemşerilerimin her zaman emrindeyim. Teveccühlerinize layık olmaya çalışacağım” dedi.

Belediye Meclisinde ayrıca Yeşilyurt Kent Konseyinin, 2021 yılında yaşlı, engelli, genç, kadın ve çocuklara yönelik düzenleyeceği organizasyonlar için 150 bin lira yardım talebi de görüşüldü. Gündemdeki imarla ilgili konular ise komisyonlara sevk edildi.

 


Kırgızistan Ankara Büyükelçisi’nden KTO’ya ziyaret Kırgızistan Ankara Büyükelçisi’nden KTO’ya ziyaret
“Esnaflarımızın her zaman yanında olacağız” “Esnaflarımızın her zaman yanında olacağız”
Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti Milletvekillerinden Çiftçi’ye hayırlı olsun ziyareti
Başkan Arı’dan esnaf ziyaretleri Başkan Arı’dan esnaf ziyaretleri
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BAŞKAN MUSTAFA ÖZER’E TEBRİK ZİYARETİ ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN BAŞKAN MUSTAFA ÖZER’E TEBRİK ZİYARETİ