Malatyada "Hacı Bektaş-ı Veli" paneli düzenlendi


Gündem 2.11.2021 18:30:00 0
Malatyada

UNESCO tarafından 2021 yılının Hacı Bektaş-ı Veli Yılı olarak kabul edilmesinden dolayı Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliği organizasyonunda ve Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi, Birlik Vakfı Malatya Şubesi, Malatya Gazeteciler Cemiyeti, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti ile Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı işbirliğinde “Hacı Bektaş-ı Veli ve 21 Yüzyıla Mesajı” konulu bir panel programı düzenlendi.

MALATYA (İGFA)- İnönü Üniversitesi Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu’nda düzenlenen programda Kent Konseyi Genel Sekreteri Av. Abdulkadir Artan, UNESCO’nun 2021 yılını Hacı Bektaş-ı Veli yılı olarak kabul etmesinin çok önemli olduğunu söyleyerek düzenlenen panelinde Hacı Bektaş-ı Veli’yi anlamak ve anlatmak adına çok önemli olduğunu söyledi.

Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli “Horasan’dan Anadolu’ya Hacı Bektaş-ı Veli” konulu sunumunda, Hacı Bektaş-ı Veli’nin insanları bilinçlendirmek için diyar diyar gezdiğini söyleyerek, “Hacı Bektaş-ı Veli, insanların birlik ve beraberliği için zalime kılıç gibi, mazluma ilaç gibi olmaları gerektiğini anlatıyordu” dedi. Hacı Bektaş-ı Veli’nin “ilimden gidilmeyen yol karanlıktır” sözüne atıfta bulunan Meşeli, Hacı Bektaş-ı Veli’nin ilime ve bilime büyük önem verdiğini, özellikle kadınların ilmi anlamda kendilerini geliştirmeleri için gerekli duyarlılığı göstermeleri gerektiğinin altını çizdi.


BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı
VEFAT EDEN ZİYA ZEYNELGİL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE TÖREN DÜZENLENECEK Fırsat bulduğu her zaman Ziya Zeynelgil'i evinde ziyaret eden, hal hatırını soran ve sağlık sorunları ile yakından ilgilenen Isparta belediye başkanı Şükrü BAŞDEĞİRMEN, Zeynelgil'in vefatı ile ilgili üzüntüsünü paylaştı. Başkan Ba