Malatyada Usta Şagirt Kümbeti’nde çalışmalar başladı


Gündem 2.11.2021 16:00:00 0
Malatyada Usta Şagirt Kümbeti’nde çalışmalar başladı

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Malatya’nın tarihi ve kültürel miraslarından biri olan Battalgazi İlçesi Karahan Mahallesinde, bulunan Selçuklu dönemi eserlerinden Usta Şagirt Kümbeti’nde çalışmalara başlandı.

MALATYA(İGFA)- Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından tescil edilerek Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından projeleri hazırlandıktan sonra ihalesi tamamlanan ve yer teslimi yapılan Usta Şagirt kümbetini ayağa kaldırmak için çalışmalara başlandı. Önümüzdeki yıl içerisinde bitirilmesi planlanan kümbet alanında incelemelerde bulunan Başkan Gürkan, kümbetteki çalışmaların tamamlanmasının ardından Usta Şagirt Kümbeti’nin vatandaşların ziyaretine açılacağını söyledi.

Usta Şagirt Kümbeti çalışmalarıyla ilgili bilgiler veren Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay, "Usta Şagirt Kümbetinin projeleri tamamlandı. İhale süreci tamamlandı ve yer teslimi yapıldı. Restorasyon çalışmaları başlayacak. İnşallah hava şartları iyi gittiği takdirde bahar dönemine kadar belki de daha erken çalışmaları tamamlayıp hizmete açacağız" dedi.


Taner Acar'dan mitinge davet Taner Acar'dan mitinge davet
İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi
Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi
Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret