Malatyada yeni su kaynaklarında çalışmalar sürüyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ), Sütlüce, Tepeköy, Topraktepe mahalleleri ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılayacak, Beylerderesi mevkiinde saniyede 400 litre akan yeni su kaynağında kaptaj çalışmalarını sürdürüyor.


Gündem 27.04.2021 19:00:00 0
Malatyada yeni su kaynaklarında çalışmalar sürüyor
MALATYA (İGFA)- Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürlüğü, Sütlüce, Tepeköy, Topraktepe, Dilek Mahallesi’nin belirli bölgeleri ve yeni planlanan sanayi sitesinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak yeni su kaynağında çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yeşilyurt İlçesi Sütlüce ve Topraktepe Mahalleleri içme suyu isale hattı yapım işi kapsamında; 1 adet kaptaj, 1 adet 1000 tonluk içme suyu deposu, 19 bin 500 metre içme suyu hattı ve 20 adet vantuz ve tahliye odası yapılıyor. Kaptaj çalışmalarıyla ilgili bilgiler aktaran MASKİ Genel Müdürü Mehmet Yaşar Karataş, gelinen noktada Malatya’nın geleceği için kalitesi ve debisi boyutuyla da Malatya’nın geleceğine kaynak olacak ciddi bir potansiyele sahip olduklarını söyledi. Malatya’nın gelecekte su ile alakalı bir endişesi kalmayacağını belirten Karataş, "Beylerderesi alanında dere boyunda üç farklı kaynağımız var. Üç farklı kaynağı da Malatya’nın ihtiyaçları doğrultusunda tahsislerini, planlamaları ve mülkiyetlerini çözmüş durumdayız" dedi.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı