Malatyalı Vekil, Arapgire turizm desteği istedi

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, 800 yıllık Cemevi bulunan Arapgirin Onar Köyündeki yapıların korunması amacıyla turizm desteği istedi.


Gündem 11.02.2021 15:30:00 0
Malatyalı Vekil, Arapgire turizm desteği istedi

MALATYA (İGFA) - Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, TBMM Genel Kurulunda söz alarak, Malatya’nın Arapgir İlçesinde bulunan Onar Köyü’nün tarihi önemine değinerek, Arapgir, Kemaliye ve Ağın Turizm destinasyon bölgesi içerisinde bulunan ve bu bölgede turizm açısında ayrı bir çekim merkezi oluşturacak yatırımlar istedi.
Arapgir Onar Köyü’nde Anadolunun en eski Cem Evi olduğunu, tarihi kaya mezarları ve Göktürk Alfabeleri ile Yazılı Yazıtlarının bulunduğunu belirten Fendoğlu, bu tarihi değerlerin incelenmesi, kazı çalışmalarının ve araştırmaların yapılması, ayrıca çevre düzenlemesinin yapılması için Turizm Bakanlığından destek istedi.
MHP Malatya Milletvekili Fendoğlu, “Danişmentlilere ev sahipliği yapmış Arapgir’de, Oğuzların Bozok Kolu, Bayat Boyu, Onar Oymağından, Hoca Ahmet Yesevi Soyundan Gelen Şeyh Hasan Onarın Kurduğu, Anadolunun En Eski Cemevi Onar Köyünde dir. Bu Cemevi’ne ev sahipliği yapan Onarda bulunan kaya mezarları köyün tarihi önemini ayrıca göstermektedir.  19 Kaya Mezarı Roma dönemine dayanmakta ve mezar odalarının bir kısmı yaşam ve ibadet mekânı olarak da kullanılmıştır. Ayrıca son dönemlerde Göktürk Alfabeleri ile Yazıtlar bulunmuş ve bunların bilimsel olarak incelenmesi önem arz etmektedir" diye konuştu.




Antalya’da güzellik buluşması Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı başladı Antalya’da güzellik akademisyenleri ile uzmanlarının buluştuğu, 4 gün sürecek Uluslararası ‘Güzellik, Estetik ve Kozmetoloji” Çalıştayı (Beautycare 2024) başladı. Ç
‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor ‘Minik Eller Büyük Hayaller’ Projesi İzmir’de tüm hızıyla sürüyor
Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret Muğla Valisinden Başkan Aras’a ziyaret
Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği Manisa'da Büyükşehir MCBÜ işbirliği
Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı Kocasinan’da 3 gün sürecek çocuk şenlikleri başladı