Malatyanın iki önemli pazarı yenileniyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya ekonomisine yılda 2.5 milyar liralık girdi sağlayan kayısıya yatırıma devam edeceklerini belirtti. Hizmet alanı yetersiz kalan Şire ve Buğday pazarları da yeni yerlerinde halkla buluşacak.


Gündem 16.02.2021 12:00:00 0
Malatyanın iki önemli pazarı yenileniyor

MALATYA (İGFA) - Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan beraberinde Genel Sekreter Cemal Nogay, Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay ve MASKİ Genel Müdürü M. Yaşar Karataş ile birlikte Malatya Ticaret Borsa Başkanı Ramazan Özcan ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, yeni yapılacak olan Şire Pazarı, Buğday Pazarı ve lisanslı depoculuk ile ilgili kuru kayısının geleceği ve yapılması gerekenlerle ilgili yapılması gerekenleri Başkan Selahattin Gürkan ve heyetle istişare edeceklerini belirtti.  Mevcut Şire ve Buğday pazarlarının fiziki ve sağlığın yanı sıra trafik açısından da yetersizliğinden kaynaklanan eksikliklerden yeterli hizmeti veremediğini vurgulayan Özcan, "Son zamanlarda bu pazarlarla ile ilgili kamuoyunda ve esnafta ciddi bir beklenti oluştu” dedi.

GÜRKAN: MALATYA’MIZA YAKIŞIR BİR ŞİRE PAZARI İNŞA EDECEĞİZ

Büyükşehir Belediyesi olarak istişareye büyük önem verdiklerini belirten Başkan Gürkan ise, “ Şehrin planlanmasında ve yol haritasının belirlenmesinde, kentin yön pusulası belirlenirken ilgili paydaşlarla da bunun istişare edilmesi olmazsa olmazlarımızdandır. Borsa Başkanımızla da özellikle Şire Pazarının yapılması ile ilgili çok yakın görüşmelerde bulunduk. Projenin çizilme aşamasında ilgili taraflarla ayrı ayrı görüşülerek onların istek ve beklentileri doğrultusunda bir proje yapılacak. Fırat Kalkınma Ajansı ile yaptığımız protokoller neticesinde öncelikle sosyal donatı alanlarının bir an önce yapılması için çalışmaları başlattık" açıklamasında bulundu.

Borsa Başkanı  Ramazan Özcanın Şire ve Buğday pazarları ile ilgili çalışmalarını dosya halinde kendilerine sunduğunu vurgulayan Selahattin Gürkan, "Özellikle Yeni Şire Pazarında yer tahsisi ve satışın hangi usul esaslara göre gerçekleştirileceğini MTB Başkanımızla görüşeceğiz. Gerekirse diğer paydaşlarımızla bu konunun değerlendirmesini yapacağız. Şire Pazarı ile birlikte eş zamanlı olarak Buğday Pazarının da yapımına başlanacak. Ayrıca Fidancılar için ayrı bir çalışma içerisindeyiz. Sanayi esnafımızın mevcut alanları yetersiz. Bununla ilgili Altay Kışlasından yer temini yapıldı” dedi.

 


İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi İnegöl'de olası olumsuzluklara 'Akıllı Şehir' önlemi
Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi Gölcük’te 79 milyon liralık altyapı yatırımı gerçekleştirdi
Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu Çayırova’da Sıfır Atık Yaşam Sokağı kuruldu
İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ömer Yahşi’den Bergama'ya ziyaret
İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi İnegöl'e nefes aldıracak projede sona gelindi