Malatyaya Diş Hekimliği Hastanesi müjdesi

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Türkiyenin en modern diş hekimliği uygulama ve araştırma hastanelerinden birisinin de Malatya’da kurulacağını söyledi.


Gündem 13.02.2021 10:00:00 0
Malatyaya Diş Hekimliği Hastanesi müjdesi

MALATYA (İGFA) - AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, Malatya’da ağız ve diş sağlığı noktasında sıkıntı yaşayan vatandaşların kentteki diş hastanesi dışında artık iki yıl içerisinde tamamlanması planlanan modern ve donanımlı diş hekimliği uygulama ve araştırma hastanesinde de tedavi edileceğini belirtti.

74 milyon liralık yatırımın Cumhurbaşkanının onaylamasıyla 2021 programına alındığını kaydeden Öznur Çalık, " İnönü Üniversitesinde 18 bin metrekarelik bir arazi üzerinde kurulacak hastane için bu yıl ilk etapta 15 milyon lira kaynak ayrılmıştır. 2 yıl içerinde tamamlanması planlanan hastane, özellikle ağız ve diş hastalıkları konusunda ciddiyet teşkil eden rahatsızlıkların şifa merkezi olacak” dedi.

SAĞLIK YATIRIMLARI SÜRÜYOR

Çalık, Malatyanın 2023 hedefleri çerçevesinde ‘sağlık turizmi başkenti’ olması noktasında yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, “Malatyada yapımı devam eden 300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi, 100 yataklı Doğanşehir Devlet Hastanesi, 20 yataklı Darende Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ek binası, 10 yataklı Doğanyol İlçe Entegre Hastanesi, Pütürge 4 Hekimlik ve Akçadağ 6 Hekimlik Aile Sağlığı Merkezleri, Arapgir Devlet Hastanesine ek bina, Darende Yenice ve Irmaklı Sağlık Evi, Doğanşehir Çığlık, Hudutköy Sağlık Evi ve Bentbaşı Aile Sağlığı Merkezi ile birlikte Malatyanın sağlık turizmi başkenti olma hedefine emin adımlarla ilerliyoruz” diye konuştu.

 


BURDUR İÇME SUYU GÖL GEÇİŞİ İSALE HATTI PROJESİNE YAKIN TAKİP Burdur Valisi Türker Öksüz başkanlığında, şehir merkezi için hayati öneme haiz Burdur İçme Suyu Göl Geçişi İsale Hattı projesiyle ilgili toplantı yapıldı.
AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARI SEMİHA EKİNCİ VE BELMA ERDOĞAN EĞİRDİR’DE AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARI SEMİHA EKİNCİ VE BELMA ERDOĞAN EĞİRDİR’DE
İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi
Hasan Akgün, Yenimuhacır Başkanı Kıral’ın misafiri oldu Hasan Akgün, Yenimuhacır Başkanı Kıral’ın misafiri oldu
Tarihi bisiklet turunda 6. gün Tarihi bisiklet turunda 6. gün