Gündem

Gündem Haberleri

Malatyaya yeni terminal

Malatya Erhaç Havaalanının yanında inşa edilecek 26 bin 765 metrekare büyüklüğündeki yeni terminal binasının temel törenle atıldı.


Gündem 7.02.2021 12:00:00 0
Malatyaya yeni terminal

MALATYA (İGFA) - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlunun katılımıyla Malatyada havaalanı için yapılacak yeni terminal binasının temeli atımı için tören düzenlendi. Törene Malatya Valisi Aydın Baruş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Ahmet Çakır, Bülent Tüfenkci, Hakan Kahtalı ve Mehmet Fendoğlu da katıldı.

Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni terminal binasının temelini atmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirterek, Malatyaya 9 bin 625 metrekare olan mevcut terminal binasının yanına 26 bin 765 metrekare büyüklüğünde yeni bir terminal binası kazandıracaklarını söyledi. "Yıllık yolcu kapasitesini 1 milyon 200 bin yolcudan 2,5 milyon yolcuya çıkaracağız" diyen Bakan Karaismailoğlu, "Sadece terminal binası yapmakla kalmayacak; 2 bin 495 metrekare büyüklüğünde ısı ve güç merkezi binası, 112 metrekare apron bariyer binası, havalimanı giriş nizamiye binası, havalimanı iç bağlantı yolları, 301 araçlık otopark, arıtma tesisi ve 48 bin 900 metrekarelik apron ve yer hizmetleri araç sahasını da inşa edeceğiz. Yani, Malatyaya dört başı mamur hiçbir eksiği olmayan modern bir havalimanı yapıyoruz" diye konuştu.

Yeni terminal binası ve diğer tamamlayıcı tesislerle birlikte Malatya hava yolu taşımacılığı ve trafiğinde çok daha önemli bir konum üstleneceğini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, Malatyaya gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında artış sağlayarak bölge turizminin gelişmesine katkı sağlayacak ve ticaret faaliyetlerini daha da hareketlendireceğini söyledi.

Törende protokol konuşmaları sonrasında yeni havaalanının temeli törenle atıldı.



İstanbul AKM'de 'Çocuk Sanat Festivali' hazırlığı İstanbul AKM'de 'Çocuk Sanat Festivali' hazırlığı
Ürdün'ün İsrail-İran çatışmasında takındığı tavrın sebebi nedir? Ürdün'ün İsrail-İran çatışmasında takındığı tavrın sebebi nedir?
Osmangazi’den çevre dostu ilaçlama Osmangazi’den çevre dostu ilaçlama
Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Manisa İl Başkanı Çınarlı oldu Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Manisa İl Başkanı Çınarlı oldu
Başkan Aydoğmuş'tan Malatyaspor yönetimine çağrı Başkan Aydoğmuş'tan Malatyaspor yönetimine çağrı