Gündem

Gündem Haberleri

Maldivler hasreti bitti


Gündem 3.06.2020 23:15:00 0
Maldivler hasreti bitti

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki ‘Türkiye’nin Maldivleri’ olarak bilinen Salda Gölü, normalleşme süreci kapsamında tekrar ziyarete açıldı

BURDUR'UN Yeşilova ilçesinde koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında, yaklaşık 2 aydır kapalı tutulan 'Türkiye'nin Maldivleri' olarak bilinen Salda Gölü ve çevresi, normalleşme süreci kapsamında yeniden ziyarete açıldı. Ziyaretçiler, jandarma ekiplerince ateşleri ölçülerek bölgeye alınırken, ayrıca maske takma zorunluluğu ve sosyal mesafe kuralı da hatırlatıldı.

KONTROLLÜ GİRİŞ
Ziyaretçiler Beyaz Adalar bölgesindeki tek giriş noktasından içeri alındı. İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgeyi sürekli kontrol ederken, ziyaretçileri de koronavirüs salgınına yönelik alınan önlemlere uymaları konusunda uyardı.

Antalya’da sanat ve teknolojinin dev buluşması Antalya Gökkuşağı Koleji ile İstanbul Gelişim Üniversitesi, Ruin Adalia’nın tarihi atmosferinde düzenlenen “Kültür, Sanat ve Sürdürülebilirlik Sempozyumu”nda dijital dönüşüm ve sürdürülebilirliği odağına alan dev bir organizasyona imza attı. Üreten nesil
Isparta belediyesinin mülkünü harabeye çevirdiler Isparta Belediyesi’nin Emre Mahallesi Öküzbattı Mesireliği’nde bulunan restoran ve kafesinde, 5 yıldır süregelen kiracı krizi şoke eden bir sonla noktalandı.
Salda’da yüzler güldü: Su seviyesi artıyor Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen Burdur Salda Gölü’nde su seviyesi son bir ayda 14 santimetre yükseldi. Yağışların etkisiyle gerçekleşen bu artış, kuraklık tehdidi altındaki göle tam 6 milyon ton can suyu oldu.
Meteoroloji’den çığ ve don uyarısı Mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları hafta sonu itibarıyla batı kesimlerde artışa geçerken, doğu bölgelerinde soğuk hava etkisini sürdürecek.
TÜBİTAK destekli projeyle keçi kanında sülük yetiştiriciliğinde zirve ISUBÜ’nün TÜBİTAK destekli araştırmasında, tıbbi sülük yetiştiriciliğinde doğal keçi kanının diğer kan türlerine göre en yüksek büyümeyi sağladığı bilimsel olarak kanıtlandı. Bulgular, Teke Yöresi için stratejik ve ekonomik...