Manavgat'ta büyük yangın! Isparta ve Bucak belediyeleri takviye ekipler gönderdi


Gündem 28.07.2021 21:51:00 0
Manavgat

Türkiye bugün öğle saatlerinde turizm cenneti Antalya Manavgat'tan gelen felaket haberiyle sarsıldı. Kalemler, Yeniköy, Çolaklı ve Evrenseki mahallelerinin kuzey kısımlarında olmak üzere dört noktada başlayan yangın, yerleşim yerlerine sıçradı. Yangına tüm olanaklarla müdahale ediliyor. Üç bakan yangın bölgesinde incelemelerde bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, boşaltılan dört mahalle dışında bir risk görülmediği bilgisini paylaştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangından 62 kişinin etkilendiğini belirterek, üçünün yanık, ikisinin kırık, 57'sinin ise dumana maruz kalma sebebiyle tedavi altına alındığını duyurdu. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in kullandığı ifade ise Manavgat'ta yaşanan felaketi gözler önüne serdi: 27 yıllık yöneticiyim böyle bir yangın görmedim.

Antalya Belediye ekipleri yetersiz kalınca Isparta ve Bucak belediyeleri ivedi bir şekilde kendi yangın araçlarını ve ekipmanlarını bölgeye göndererek yangına müdahalede bulunuyor.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde saat 12.05'te başlayan ve yerleşim yerlerine sıçrayan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışıyor. Türkiye'yi dehşete düşüren felaket nedeniyle Yeniköy, Evrenseki, Bahçelievlet ve Sarılar mahalleleri boşaltırlırken, yangın yerleşim bölgelerine de sirayet etti.
Birçok ev, sera, tarım alanı küle dönerken, çok sayıda hayvan da yangın nedeniyle öldü. Saatlerin ilerlemesiyle facianın boyutları gözler önüne serilirken, yangında hayatını kaybeden insan olmaması şimdilik tek sevindirici haber...

AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARI SEMİHA EKİNCİ VE BELMA ERDOĞAN EĞİRDİR’DE AK PARTİ GENEL MERKEZ YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARI SEMİHA EKİNCİ VE BELMA ERDOĞAN EĞİRDİR’DE
İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi İzmirli liselerin bilim uygulamaları sergilendi
Hasan Akgün, Yenimuhacır Başkanı Kıral’ın misafiri oldu Hasan Akgün, Yenimuhacır Başkanı Kıral’ın misafiri oldu
Tarihi bisiklet turunda 6. gün Tarihi bisiklet turunda 6. gün
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı