Manisa İtfaiyesi, iki ayda bin anız ve ot yakınına müdahele etti


Gündem 3.07.2021 17:00:00 0
Manisa İtfaiyesi, iki ayda bin anız ve ot yakınına müdahele etti

Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, 2021 yılının ilk 6 ayında müdahil olduğu yangın ve kurtarma olaylarına ilişkin istatistiki bilgiler kamuoyu ile paylaştı. Müdahalede bulunulan 3 bin 707 yangından bin 440 tanesinin ise anız ve ot yangını olduğu belirtildi.

MANİSA (İGFA) - Manisada 6 aylık süreçte 3 bin 707 yangına müdahalede bulunduğunu ifade eden İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal, bin 440 tane anız ve ot yangınına müdahale ettiklerini bildirdi. Son iki ayda yaklaşık bin adet anız ve ot yangınına müdahale ettiklerini belirten Daire Başkanı Gürhan İnal, vatandaşlara da uyarılarda bulundu.  

VATANDAŞLARA UYARI

İl genelinde meydana gelen bin 440 anız ve ot yangınının yaklaşık bin tanesinin Mayıs ve Haziran ayında oluştuğu ifade edildiğini belirten İnal, "Anız ve ot yakmak yasal değil. Bu tür yangınlara neden olanlara idari para cezası da uygulanıyor. Vatandaşlarımıza uyarımız hem doğaya zarar vermeyin, hem de idari para cezasına maruz kalarak cebinize zarar vermeyin. Bu noktada anız ve ot yangınlarına karşı vatandaşlarımızı daha duyarlı ve sorumlu davranmaya davet ediyoruz" diye konuştu.


İlk çeyrekte kredi borçlanmaları arttı İlk çeyrekte kredi borçlanmaları arttı
Keşan'da kredi kartından dolandırıcılık! Keşan'da kredi kartından dolandırıcılık!
1.Uluslararası KOMMAGENE fotoğraf zirvesi başlıyor.  1.Uluslararası KOMMAGENE fotoğraf zirvesi başlıyor. 
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
Keşan'da uyuşturucu operasyonunda 5 kişi yakalandı Keşan'da uyuşturucu operasyonunda 5 kişi yakalandı