Gündem

Gündem Haberleri

Manisanın parkları güzelleşiyor


Gündem 27.10.2021 10:00:00 0
Manisanın parkları güzelleşiyor

Manisa Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri, şehir merkezinde yoğun olarak kullanılan Fatih Parkı, Ulupark, Hakkı İplikçi Parkı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda ‘Kaya Bahçesi’ uygulamaları ile parklara estetik çalışması yapıyor.

MANİSA(İGFA)- Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin peyzaj alanlarında harcanan su miktarının önüne geçilmesi amacıyla uygulamaya aldığı ‘Kaya Bahçesi’ projesini parklarda uygulamaya devam ediyor. 

Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı ekipleri; Fatih Parkı, Ulupark, Hakkı İplikçi Parkı ve 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda Yuntdağı ile volkanik araziden getirilen doğal taşlarla oluşturulan bahçelere, kurak iklime dayanıklı kaktüs, kaz ayağı, Japon ayvası, agav nandini ve Çin çalısı gibi 25'e yakın bitki dikerek vatandaşlar için görsel alan oluşturuyor. Bu düzenlemelere ilaveten Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince de peyzaj yapılan alanlarda dekoratif aydınlatma elemanlarının montajı, kent mobilyalarının bakım ve onarımı da yapılıyor.


İnegöl’de 23 Nisan dolu dolu geçecek İnegöl’de 23 Nisan dolu dolu geçecek
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, BUÜ Senatosu’na konuk oldu YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, BUÜ Senatosu’na konuk oldu
Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı Kırgız Büyükelçi Kayseri ziyaretlerini tamamladı
Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı Başkan Hürriyet ilk mecliste alkışlarla karşılandı
Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı Başkan Şadi Özdemir CHP Yerel Yönetimler Çalıştayı’na katıldı