Mardin Artuklu’da şarkılar 7 dilde seslendirildi


Gündem 13.06.2021 15:00:00 0
Mardin Artuklu’da şarkılar 7 dilde seslendirildi

Mardin Noter Cevdet Altun Ortaokulu öğrencileri 7 farklı dilde şarkı söylüyor.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA) - Mardinin Artuklu ilçesinde Noter Cevdet Altun Ortaokulu proje ekibindeki 8 öğrenci, İngilizce Öğretmenleri Özden Çelik rehberliğinde yürüttükleri “SING MY SONG” eTwinning projesi kapsamında İspanya, Fransa, Romanya, Polonya, Portekiz ve Makedonya’dan katılım sağlayan ortakları ile birlikte farklı dillerde şarkılar söyledi.

Noter Cevdet Altun Ortaokulu İngilizce Öğretmeni Özden Çelik, proje süresince uyguladıkları etkinliklerde işbirlikli öğrenme yöntemi ve kullandıkları WEB 2.0 araçları sayesinde sosyal, duygusal ve bilişsel alanda kazanım elde ettiklerini belirterek, projenin öğrencilerin iletişim ve dil becerilerine büyük ölçüde katkı sağladığını belirtti. Proje kapsamında proje ortağı ülkelerin genel özellikleri ile ilgili Türkçe, Lehçe, İspanyolca, Fransızca, Romence, Portekizce oyunlar düzenleyip e-kitap oluşturduklarını ve bu dillerde şarkılar söylediklerini anlatan Çelik, etkinliklerde her zaman destek olan Okul Müdürü Nigar Köçere de teşekkür etti.

COVID-19 Salgın sürecinde çocukların evde sıkılmalarını önleyen bu proje ile birlikte öncelikle öğrencilerin sosyal-kültürel becerilerini geliştirip saygı ve nezaket kuralları çerçevesinde çalışmalarını pekiştirdiklerini belirten Çelik, projeyi başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifikalarını takdim etti.


Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde Dış Ticaret rakamları açıklandı... İhracatta Almanya, ithalatta Rusya önde
Başkan Yalçın; “İmkanlarımızı çocuklarımıza seferber ediyoruz” Başkan Yalçın; “İmkanlarımızı çocuklarımıza seferber ediyoruz”
Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu Oyak Renault'un deneyimli isimleri öğrencilerle buluştu
Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı Interpolün aradığı iki zanlı İstanbul'da yakalandı
Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı Kayseri’de Spor A.Ş. 2’nci bahar dönemi spor okulları kayıtları başladı