Mardin’de diş sağlığı işletmelerine denetim

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü!ne bağlı Özel Ağız ve Diş Sağlığı Birimi tarafından 2020 yılında yapılan rutin ve rutin dışı denetimlerde, 32 belge iptal edilirken, 5 işyeri süresiz, 8 ruhsatlı iş yeri ise 10 gün süreyle olmak üzere mühürlendi.


Gündem 15.03.2021 13:00:00 0
Mardin’de diş sağlığı işletmelerine denetim

MARDİN (İGFA) - Mardin İl Sağlık Müdürlüğü 2020 yılında sorumluluk alanında gerçekleştirdiği Özel Ağız ve Diş Sağlığı Birimi tarafından yapılan rutin ve rutin dışı denetimleri kamuoyuyla paylaştı. Denetim birimi tarafından yapılan kontrollerde 32 belgenin iptal edildiğini duyuran müdürlük, 5 işyerine süresiz, 8 ruhsatlı işyerine ise 10 gün süreyle mühürlendiğini bildirdi.

2020 yılında özel sağlık tesisi olarak ilimizde 4 laboratuvar, 11 poliklinik, 67 muayenehane ve toplamda 96 diş hekimi mevcut olduğu Mardinde toplamda  rutin ve rutin dışı 185 denetim yapıldığı kaydedildi. Gelen şikâyetlerin değerlendirildiğini belirten müdürlük, rutin dışı denetimlerde de bazı işyerlerine süreli ve süresiz mühürleme yaptıklarını bildirdi.

Denetimleri 2021 yılında da sürdürdüklerini kaydeden müdürlük, Mardinde toplamda 103 diş hekimi bulunduğunu belirterek, Ocak ve Şubat aylarında yapılan denetim çalışmalarını şöyle paylaştı:

"Ocak ve Şubat aylarında 15 belge düzenlenip, 8 belge iptal edilmiştir. Mevcut rutin ve rutin dışı denetim sayımız 51’dir. 3 ruhsatsız işyeri süresiz olarak mühürlenmiştir. Halk sağlığı için tehdit oluşturan usulsüz ve yetkisiz çalışanlara yaptırımlarımız ve denetimlerimiz hız kesmeden devam edecektir. Halk sağlığının korunması amacıyla usulsüz/yetkisiz çalışanların fark edilmesi durumunda İl Sağlık Müdürlüğümüze veya ilgili yerlere şikâyette bulunulması son derece önem arz etmektedir"


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı