Mardin’de husumetli iki aile barıştı

Mardin’de Alımlı köyünde akraba olan ve Demir ailesine mensup iki aile arasındaki husumet barışla noktalandı.


Gündem 28.03.2021 16:00:00 0
Mardin’de husumetli iki aile barıştı

MARDİN (İGFA) - Mardin’de Alımlı köyünde geçtiğimiz yıl akraba olan M. Zeki Demir, Zeyni Demir kardeşler ile  akrabaları olan Abdurrahim Demir ailesi arasında yaşanan kavgada 80 yaşındaki Sait Demir kaza sonucu hayatını kaybetti.

Kaza sonucu bir kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle yaşanan husumet, bölgedeki kanaat önderlerinin araya girmesiyle barışla noktalandı. Mardin’in kanaat önderlerinden Muhsin Kaya, Şerif Acar, Kasım Bağış, İbrahim Bağış, İhsan Olcay Ağaoğlu ve Bilal Gün’ün devreye girmesi ile birlikte Demir ailesine mensup her iki aile arasındaki husumeti sonlandırıp barıştırdı.

Ortaköyde verilen barış yemeğinde iki aile barışarak topluma örnek oldu. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından söz alan kanaat önderi Mühsin Kaya, barışın  hayırlara vesile olmasını diledi. Artuklu İlçe Müftüsü Abdullah Işık ise, Ramazan ayına yakın bu günlerde iki ailenin olumlu yaklaşması ile diğer olaylara örnek bir davranış olmasını temenni etti. Daha sonra Fuat Yağcı, cami imamı Hasan Yenigün duası ardından Demir ailesine mensup her iki aile birbiri ile tokalaşarak barıştı.  


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor