Mardin’de Nusaybin MYO evine dönüyor


Gündem 1.07.2021 14:30:00 0
Mardin’de Nusaybin MYO evine dönüyor

Mardin Artuklu Üniversitesi, Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu derslik  binasının yapımı için düğmeye bastı.

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Kısa süre önce Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından düzenlenen imza töreninde MAÜ Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,“Neriman ve Celal Özel Nusaybin Meslek Yüksekokulu   binasınınyapımını üstlenen Hayırsever iş  insanı Ömer Özel’inkarşılıklı olarak imzaladığı protokolün ardından bina yapım çalışmaları için temel atma töreni düzenlendi.

Uzun zamandır  Mardin Artuklu Üniversitesi  Nusaybin Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören öğrencilerin Mardin merkezde geçici binalarında eğitim gördüklerini hatırlatan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, hayırsever iş insanımızın yapımını üstlendiği meslek yüksekokulu binası için minnettar olduklarını belirterek, "Hayırsever iş insanı Ömer Özel Bey’in bu adımının çok anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum. Bildiğiniz üzere Üniversitemizde yeni açılan Tıp Fakültemizin eğitim ve hastane binalarının yapımını, Midyat Sanat ve Tasarım Fakültemizin binasının yapımını hayırsever iş insanları üstlendiler ve yakında bu binalarımızın da temelini atacağız inşallah. Ekonomik daralmanın yaşandığı şu günlerde devletimizin bütçesinden tek kuruş harcanmadan, hayırseverlerimizin katkılarıyla bu önemli eğitim binalarının üniversitemize kazandırılması çok önemli bir başarı ve kazanımdır. En kısa sürede tamamlanacak olan binaların öğrenciler ile buluşmasını temenni ediyor, üniversitemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yük. Mimar Cudi yıldırım tarafından tasarlanan bina Projesi hakkında bilgilendirmelerde bulunan Özcoşar ise, yapılacak binanın mimari ve mekânsal kurgusunda;  iklim, topoğrafya gibi fiziksel etmenlerle birlikte sosyokültürel veriler etkili olduğunu belirterek, Selçuklu mimarisinden elemanlar ile birlikte yerel ve modern mimari sentezlendiğini söyledi.

2000 yılında yapılan kazılarda elde edilen yazıtlara istinaden Mor Yakup Manastırının dünyanın en eski Üniversitesi olduğu düşünülmektedir ve giriş kapısının bir kısmı hala ayakta durduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Özcoşar, 4 bin 150 metrekaresi kapalı olmak üzere yaklaşık 4400 metrekare kullanım alanına sahip olacak olan binada; 9 adet derslik, 100 kişilik çok amaçlı salon, Kütüphane, Bilgisayar Laboratuvarı ve104 m² kafeterya  alanlarının yer alacağı bilgisini paylaşarak öğrencilerin daha konforlu bir alan içerisinde eğitim alacaklarını söyledi.

Mardin’in tüm ilçelerinde akademik eğitim faaliyetlerinin modern yapılar ile sürdürülebilir olması ideali ile çalışmalarına gönüllü olarak ortak olmak isteyen  Hayırsever İş insanı Ömer Özel de, gençlerin okuyarak kendilerine değer katmalarını ve ülkemize hayırlı birer birey olarak faydalı olmasını diledi.


Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma Ferruh Duygu Spor Sahasında hummalı çalışma
Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı Manisa'da 484’üncü Mesir Festivali’nin tanıtımı yapıldı
Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi
İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni İzmir MEB Gastronomi Festivalinde lezzet şöleni
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı Meteorolojiden kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı