Mardin’deki istinat duvarları tarihi doku ile güzelleşiyor

Mardin Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde bulunan istinat duvarlarını tarihi dokuya uygun şekilde güzelleştirmek için çalışma başlattı.


Gündem 24.03.2021 14:30:00 0
Mardin’deki istinat duvarları tarihi doku ile güzelleşiyor

MARDİN (İGFA) - Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, toprak kayması sonucu zarar gören Dikey Bahçe Projesi’nin yerine yapılacak olan Mini Mardin Projesi için, mevcut aksam yerinden sökülerek istinat duvarlarının güzelleştirilmesi için kullanılıyor. Bu kapsamda Dikey Bahçe Projesinde zarar görmeyen figürler, aydınlatma armatürleri, galvanizli saç levhalar gibi malzemelerin heba olmaması adına mevcut istinat duvarlarında değerlendiriliyor. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Kontrol Daire Başkanlığı tarafından ilk örnek Polisevi istinat duvarına uygulandı. Galvanizli saç, walwasher aydınlatma, figürler, taş oymacılığı, saksılık gibi kentin tarihi dokusunu yansıtan süslemeler, şehrin girişine ayrı bir hava katması bekleniyor.


Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı