Mardin Derik’te gençlerin ve kültürün merkezi olacak

Mardin Büyükşehir Belediyesi, Derik ilçesine 2 dönüm üzerine yaklaşık 700 metrekarelik alanda Gençlik ve Kültür Merkezi yapacak.


Gündem 31.03.2021 19:00:00 0
Mardin Derik’te gençlerin ve kültürün merkezi olacak

MARDİN (İGFA)- Mardin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yeni projelerle her alanda çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda Derikli gençlerin, sanat, kültür ve sosyal alanda gelişimlerini sağlamak için ilçeye Derik Gençlik ve Kültür Merkezi yapılacak.

2 dönüm üzerinde 700 metrekare de inşa edilecek yapı içerisinde 250 koltuklu çok amaçlı salon, engelli oturum mekanları ile seyir alanları, bay-bayan mescit ile özel üniteler bulunacak. Gençleri sınavlara hazırlamak için açılacak kurslar için 4 derslik ve sakin bir ortamda kitap okumaları için de kütüphane bulunacak. Ayrıca yeşil alan, dinlenme mekanları ile otopark da bulunuyor.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, genç nüfusunun yoğun olduğu Mardin’de, gençlerin kendilerini geliştirmelerini önemsediklerini kaydetti.

KENT GENELİNE HİTAP EDECEK

Mardin’i bir bütün olarak düşündüklerini ve projeleri bu doğrultuda yaptıklarını kaydeden Demirtaş, “Büyükşehir Belediyesi olarak kent geneline hitap edecek şekilde projeler geliştiriyoruz. Bu projelerle şehrimizi sorun yaşanmayan bir kent haline getirmeyi hedefliyoruz. İnşallah bu hedefimize ulaşacağız. Derik’te yapacağımız Gençlik ve Kültür Merkezide, geleceğimiz olan gençler için inşa ediyoruz. Gençlerimiz, burada kendilerini kültür, sanat ve diğer alanlarda geliştirme fırsatı bulacaklar. Alanında uzman eğitmenler, gençlerin sınavlara hazırlanması konusunda yardımcı olacaklar. Gençlik merkezimiz ilçemize çok yakışacak ve şimdiden hayırlı olsun.” dedi.    


Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor Kocaeli'de çiftçinin yüzü gülüyor
Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı Gelirde yıllık beyan ve ödeme süreleri uzatıldı
Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız" Başkan Aktaş: "Gençlerin hayatına değer katacağız"
Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35 Sıfır atıkta geri kazanım oranı yüzde 35
BUSADER iftar davetinde buluştu BUSADER iftar davetinde buluştu