Mardin Fotoğraf Maratonu’nda ödüller sahiplerini buldu

Mardin Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Dicle kalkınma Ajansının (DİKA) destekleriyle bu yıl 4üncüsünün "Mardin sizi çağırıyor" sloganıyla gerçekleşen “Mardin Foto Maratonu” yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.


Gündem 27.09.2021 13:00:00 0
Mardin Fotoğraf Maratonu’nda ödüller sahiplerini buldu

Şehmus EDİS (MARDİN İGFA)
Türkiye'nin farklı bölgelerinden 320 profesyonel ve amatör fotoğrafçının 4 gün boyunca il merkezi ve ilçelerin tarihi, kültürü ve turizm potansiyelini fotoğrafladığı "Mardin Fotoğraf Maratonu 2021” yarışmasında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri,  Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş’ın katıldığı törenle verildi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sanat Akademisi'nde düzenlenen ödül programında konuşan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş,  hoşgörü kentinin geleceğe fotoğrafla taşınması, kentin doğal, kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtımı amacıyla başlatılan Mardin Fotoğraf Maratonu’nun bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiklerini söyledi.

Konuşmasında Mardin’in tarihi ve kültürel güzelliklerine de değinen Vali Demirtaş, “Tarihin, kültürün, medeniyetin kesişim noktasındayız. Kadim bir kentin, Mezopotamya’nın bereketli topraklarının üzerindeyiz. Gecesi gerdanlık, gündüzü seyranlık bir masal şehrin, bir açık hava müzesinin tam ortasındayız. Mardin; Asurlulardan Bizans’a ve Osmanlı’ya varıncaya kadar derin bir medeniyet mozaiğine ev sahipliği yapan önemli yerleşim merkezlerinden biridir. Tarihi İpek Yolu üzerinde yer alan kentimiz kadim öğretilerin, köklü bir mirasın günümüze taşındığı eşi benzeri olmayan bir coğrafyadır.” dedi.

FOTOĞRAF SANATINA İLGİ ARTACAK

Fotoğraf maratonuyla fotoğraf sanatına olan ilginin artması ve bu alanda yapılan çalışmaların çeşitlenmesi de hedeflediklerini belirten Vali Demirtaş, “Umuyorum ki taşın dile geldiği, kilin sanata dönüşüp abide eserlerin ortaya çıktığı açık hava müzesi görünümündeki Mardin’imiz, tüm bu yönleriyle yeni fotoğraf sanatçılarını ülkemize kazandıracaktır. Bugün üzerinden yüz-yüz elli yıl geçmiş fotoğraflara baktığımızda hissettiğimiz duyguları bir düşünelim. Siyah-beyaz bu fotoğraflar bizi o günlere, o günlerde yaşananlara, fotoğrafı çeken ve çekilenin dünyasına anlık bir seyahate çıkarır. İşte fotoğrafı diğer sanatlardan farklı kılan da budur. Zira fotoğraf, bugünden geleceğe atılan en nadide imzadır. Fotoğraf sanatçısı da objektifinden gördüklerini, kendi ruh dünyasında süzüp deklanşöre bastığında tarihe kendi notunu düşer. Günün birinde o fotoğrafa bakanlar ise objektiften yansıyanları çekildiği anın duygusuyla benliğinde hisseder.” diye konuştu.



İŞTE ÖDÜLLER

Vali Demirtaş’ın konuşmasının ardından program, Sanat Akademisi ekibinin yöresel ‘Reyhani Oyunu’ gösterisi ve ödül töreniyle devam etti. Yarışmada, birincilik ödülünü Ali Mermertaş, ikincilik ödülünü Ebubekir Burçün, üçüncülük ödülünü Rıdvan Süslü, Mardin Valiliği Özel Ödüllünü Fatma Salt, Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülünü Selim Kaya, DİKA Özel Ödülünü Arzu İbranoğlu, Suphi Hindiyerli Özel Ödülünü Mustafa Kocakoç, Aziz Sancar Özel Ödülünü Erkan Kılıç, Adnan Avuka Özel Ödülünü Esengül Alıcı, Şeyhmus Erginoğlu Özel Ödülünü Bülbül Özbayram ve Zekiye Midyat Özel Ödülünü Burhan Toy aldı.

Eserleri ödülle layık görüle yarışmacılara ödülleri Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş ve protokol tarafından verildi. Program toplu çekilen fotoğrafla son buldu.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı