Mardin Mazıdağında yerinde mobil hizmet

Mardin’in Mazıdağı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Türkiyede alanında ilk olma özelliği taşıyan uygulama başlattı. Oluşturulan mobil hizmet aracıyla birlikte çiftçilere yerinde hizmet verilebilecek.


Gündem 24.03.2021 15:30:00 0
Mardin Mazıdağında yerinde mobil hizmet

MARDİN (İGFA) - Mardinde Mazıdağı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, oluşturulan tam donanımlı mobil araçla çiftçilerin yaşadığı köy ve kasabalara giderek, sorunları dinliyor. 
Mobil araçla hizmeti çiftçilerin ayağına götürdüklerini belirten Mazıdağı Tarım ve Orman İlçe Müdürü Eyüp Aydın,  bir çiftçinin ektiği üründe sorun varsa ya da bir çiftçinin ineği hastaysa bunun için müdürlüğe gelmesine gerek olmayacağını belirterek, "Onlar bizi arayacak, biz ayaklarına gideceğiz. Süper donanımlı karavanımızla hizmeti mobil olarak üreticimizin ayağına götürüyoruz. Bu uygulama, Türkiyede ilk kez Mazıdağında yapılıyor" dedi.

Mobil hizmet aracında Ziraat Mühendisi ve Veteriner dahil toplam 4 kişilik personelin görev yaptığını kaydeden Müdür Aydın, hizmet binasında yapılan tüm iş ve işlemleri kırsalda, mahallelerde, üretim yerlerinde çiftçinin yanında yaptıklarını söyledi. Hayvancılık ve tarım ile ilgili tüm faaliyetleri mobil hizmet karavanımızda vatandaşlarımızın yanında gerçekleştirebildiklerini kaydeden Müdür Aydın, aynı zamanda aşılama, küpeleme faaliyetleri, destek hizmetleri, dilekçe işlemlerini buradan yapabildiklerini, bitki hastalıkları ve hayvansal hastalıklarla ilgili bilgilendirme çalışmalarına yönelik eğitim çalışmalarını da bu karavandan yapabildiklerini anlattı.  

Uygulamanın ilk olarak başladığı kırsal Ulutaş Mahallesinin Muhtarı Ahmet Yıldız ise, bu hizmet sayesinde çiftçi ve üreticinin rahatlayacağını belirterek, İlçe Kaymakamı başta olmak üzere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne sağladıkları destekten ötürü teşekkür etti.


Galatasaray kalecisine 2 maç men cezası Galatasaray kalecisine 2 maç men cezası
YSK: Oy sayımı aralıksız yapılacak YSK: Oy sayımı aralıksız yapılacak
9 günlük bayram tatili sektörü hareketlendirdi 9 günlük bayram tatili sektörü hareketlendirdi
İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi İzmir'in 5 okulunda 'Harezmî' dönemi
CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı CHP Mudanya'dan seçmenlere oy çağrısı