Mardinde baharın habercisi badem çiçekleri açtı

Türkiyenin birçok bölgesinde kar yağışı ve soğuklar şiddetini sürdürürken, Mardinde baharın habercisi olan badem çiçekleri açtı.


Gündem 16.02.2021 15:00:00 0
Mardinde baharın habercisi badem çiçekleri açtı

ŞEHMUS EDİS (MARDİN HABER)
Şubat ayında yağışların olmaması havaların mevsim normallerin üzerine çıkması ile birlikte badem çiçeklerinin erken açmasına neden oldu.

 

Havaların mevsim normallerinin üzerinde sıcak seyretmesi üzerine erken çiçek açan badem ağaçları vatandaşların büyük ilgisini çekiyor. Bu anı ölümsüzleştirmek isteyen vatandaşlar fotoğraf makineleri ile badem ağaçlarına bol bol fotoğraf çektiriyor.

Mardinde şubat ayında badem çiçeklerinin açtığını gördüğünü belirten Mahmut Ayyıldız adlı vatandaş, Mardinin son yılların en sıcak kış mevsimini yaşadığını söyledi. Ayyıldız, "Normalde şubat ayında Mardin kardan geçilmiyor. Türkiyenin her yerinde kar yağışı ve soğuk hava etkili olurken Mardinde bahar erken geldi. Hiç alışık olmadığımız badem ağaçları bile şubatta çiçek açtı" dedi.  

Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri de Mardin ve çevresinde çok sayıda badem ağacı bulunduğunu, bademin Mardin ekonomisine küçümsenmeyecek ölçüde katkı sağladığını vurgulayarak, erken çiçek açan badem ağaçlarının zarar görmesinden endişe duyduklarını belirtti. 






İzmit Belediyesi istiridye mantarı üretiyor, halka ücretsiz dağıtıyor İzmit Belediyesi istiridye mantarı üretiyor, halka ücretsiz dağıtıyor
Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı Nilüfer’de Frankofon Film Festivali başladı
Dünya Türk doğal taşını almaya geldi Dünya Türk doğal taşını almaya geldi
Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı Muratpaşalılar Turunç Masa’yı anlattı
Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte Globalde nükleer ve güneş enerjisi yükselişte