Mardinde meslek liseleri üretim merkezlerine dönüşüyor

Mardin’de meslek liseleri, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" ile üretim merkezlerine dönüşüyor.


Gündem 24.03.2021 19:30:00 0
Mardinde meslek liseleri üretim merkezlerine dönüşüyor
MARDİN (İGFA)- Milli Eğitim Bakanlığının başlatmış olduğu "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi ile Mardinde bulunan okullar üretim merkezi haline geliyor. 
Meslek liselerinde üretimin başladığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Polat, meslek liselerinin üretim merkezi olduğunu söyledi. Polat, proje kapsamında 12 okulumuza Z kütüphanesi kurulumu tamamlandığını kaydetti.
Bu okulların içinde bulunan 35 dönümlük bir alana kurulu olan Kızıltepe Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bin 400 öğrenciyle üretimde büyük ilerleme sergilediğini ifade eden Polat, "Metal, mobilya, inşaat, motor, elektrik ve bilişim teknolojileri alanında gerçekleştirdiği üretimleriyle döner sermaye gücüne sahip oldu. Proje dahilinde bulunan diğer bir okulumuz olan Derik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise tarımsal üretim gücüyle bölgenin parlayan yıldızı olmaya aday durumda. Üretim kalemlerinde çilek, sebze, zeytin ve fidan bulunan Derik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, yakın bir zamanda yeni tarımsal üretim projeleriyle bölgeye büyük değer katacaktır" diye konuştu.

ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin! Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi Sedat Yalçın'dan Bursa'ya 'uydu-kent' projesi
Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı Hatay'da tamamlanan konteynerler hizmete açıldı