Marmara Denizi Koruma Eylem Planı için kurul toplandı


Gündem 22.10.2021 21:00:00 0
Marmara Denizi Koruma Eylem Planı için kurul toplandı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumun başkanlığında toplanılan Marmara Denizi Koruma Eylem Planı Koordinasyon Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisinde yapıldı.

KOCAELİ(İGFA)- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da yer aldığı kurul toplantısında bakan yardımcıları, ilgili bakanlıkların bürokratları, valiler, belediye başkanları, meslek kuruluşlarının ve çevre kurumlarının yöneticileri de katıldı.

Mekansal Planlama Strateji Belgesi bize Marmara dışındaki bazı illerin de bu havzaya katılması gerektiğini gösterdi diyen Marmara ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, " Eylem planı ve hazırlanan stratejik belgenin bundan sonraki safhasında yatırım planlaması gerekiyor. Bunun il il yapılması ve takibi daha yararlı olacaktır. MBB olarak geçtiğimiz günlerde Mekânsal Planlama Strateji Belgesini kamuoyuyla paylaştık. Küresel ısınma, doğal afetler, depreme hazırlık gibi konularda havza yönetiminin önemi bir kez daha ortaya çıktı. Ancak bölgesel düzeyde bir planlama otoritesi yok. Bu konuda da bir inisiyatif alınması gerekiyor diye düşünüyorum" diyerek Marmara aslında Türkiye'nin kalbi açıklamasını yaptı. 


Bursa Nilüfer'de Başkan Özdemir'den şehit yakınları ve gazilere ziyaret Bursa Nilüfer'de Başkan Özdemir'den şehit yakınları ve gazilere ziyaret
Bursa Nilüfer'de “Dede Helvası” geleneği Bursa Nilüfer'de “Dede Helvası” geleneği
Kuru incir rotasını Kuzey Amerika’ya kırdı Kuru incir rotasını Kuzey Amerika’ya kırdı
Başdeğirmen: Sorumluluğumuzun bilincindeyiz Başdeğirmen: Sorumluluğumuzun bilincindeyiz
KSO'nun 'sürdürülebilir' yarışmasında ikinci buluşma KSO'nun 'sürdürülebilir' yarışmasında ikinci buluşma