Gündem

Gündem Haberleri

Marmara için güzel haber!


Gündem 8.07.2021 15:30:00 0
Marmara için güzel haber!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Marmara Denizimizde toplanacak miktarda müsilaj olmaması nedeniyle 7 Temmuzda temizlik çalışması yapılmadı" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizinde müsilaj temizleme seferberliğinde 1 ayın geride kaldığını ve güzel gelişmeler olduğunu belirterek, "Denizimizde, toplanacak miktarda müsilaj olmaması nedeniyle 7 Temmuzda temizlik çalışması yapılmadı. Marmaramız artık dünden daha temiz ve mavi" dedi.

Bakan Kurum, Twitterdaki hesabından yaptığı açıklamada, Marmara Denizindeki müsilaj seferberliğinde 7 Temmuz itibarıyla 30 günü geride bıraktıklarını belirtti.

Kurum, 1 ayın sonunda dün güzel gelişmeler olduğunu belirterek, "Denizimizde, toplanacak miktarda müsilaj olmaması nedeniyle 7 Temmuzda temizlik çalışması yapılmadı. Bugün ve sonrasında yeniden müsilaj olması halinde temizliğe aynı hızla devam edeceğiz.

Valilik ve belediyelerimize, bilim insanlarımıza çalışmaları için teşekkür ediyorum. 1 aydır gece gündüz demeden sahada özveri gösteren ekip arkadaşlarımın emeğine, yüreğine sağlık.

Denetimlerimizin 30uncu gününde toplam; 9 bin 532 denetimi tamamladık, mevzuata aykırı davranan işletmelerden 47sini faaliyetten men ettik, 154üne 19 milyon 589 bin TL idari para cezası uyguladık. Marmaramız artık dünden daha temiz ve mavi" dedi.

https://twitter.com/murat_kurum/status/1413057549096603648

Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı Isparta Belediyesi dalgıçları gölde temizlik çalışması yaptı