MASKİ’den Soma Devlet Hastanesi ile ilgili açıklama


Gündem 2.07.2021 08:30:00 0
MASKİ’den Soma Devlet Hastanesi ile ilgili açıklama

MASKİ Genel Müdürlüğü, ulusal ve yerel basında gündeme gelen Soma Devlet Hastanesinin evsel nitelikli atıksularının Bakırçay Nehrine deşarj edilmesiyle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

MANİSA (İGFA) -  Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, son dönemde ulusal ve yerel basında gündeme gelen Soma Devlet Hastanesinin evsel nitelikli atıksularının Bakırçay Nehrine deşarj edilmesi ile ilgili kamuoyunu aydınlatıcı bilgiler paylaştı.

MASKİ yetkililerinden yapılan açıklamada, “Soma Devlet Hastanesinin 2016 yılında inşaatı devam etmesi ve o yılda henüz Soma Atıksu Arıtma Tesisinin faaliyette olmaması nedeniyle hastanenin evsel nitelikli atıksuları için Bakırçay Nehrine geçici deşarj yapılmıştır. Soma Atıksu Arıtma Tesisi ise 17 Kasım 2017 tarihinde devreye alınmış olup, Soma Devlet Hastanesinin kanalizasyon hattının atıksu arıtma tesisine bağlanması için proje çalışması tamamlanmış ancak yeni çevre yolu inşaatı, kamulaştırma ve geçiş izinleri gibi nedenlerden dolayı proje revizyonu yapılmış olup ihale aşamasına gelinmiştir. Kamulaştırma ve geçiş izin işlemlerinin ardından en kısa süre içerisinde kanalizasyon hattı bağlantısının yapılmasıyla birlikte hastanenin evsel nitelikli atıksuları Soma Atıksu Arıtma Tesisine ulaştırılmış olacaktır. 2017 yılında ilçemizde faaliyete alınan atıksu arıtma tesisinden önce Soma ilçe merkezinin evsel nitelikli atıksularının tamamı arıtılmadan Bakırçay’a deşarj edilirken, bu tarihten itibaren Bakırçay Nehrinin ve havzasının temizliği konusunda büyük bir adım atılmıştır” ifadeleri kullanıldı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular Afet bölgesindeki eğitimin 'Maya'sı oldular
Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız” Başkan Altay: "Gençlerle bağımız en büyük kazanımımız”
İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu İstanbul'da İmamoğlu çifti İSMEK kursiyerleriyle buluştu
Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu Bursa'da sahte imzayla sendika üyeliğine suç duyurusu