MASKİden Gediz Nehrinin kirliliği ile ilgili açıklama

MASKİ Genel Müdürlüğü, İzmir Körfezine akan ve son zamanlarda su kirliliği ve arıtmaların kullanılamamasıyla ilgili gündeme gelen Gediz Nehri ile ilgili açıklama yaptı. MASKİ sanayi kaynaklı atıksuların arıtımı ve denetimi yetkisinin olmadığı bildirildi.


Gündem 26.09.2021 14:30:00 0
MASKİden Gediz Nehrinin kirliliği ile ilgili açıklama

MANİSA (İGFA)-  Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, son zamanlarda sıkça konuşulan ve İzmir Körfezi'ne kirli olarak akan Gediz Nehri ile ilgili açıklama yaptı.

Sanayi atıksuları arıtımı ve denetini yetkisinin onlarda olmadığını söyleyen MASKİ, "Basında çıkan haberlerde yer alan Turgutlu Organize Sanayi Bölgesi çıkışı, Akhisar Zeytin Organize Sanayi Bölgesi ya da diğer işletmelerden
kaynaklanan atıksuların arıtımı ve denetimi yetki ve sorumluluğumuz dışındadır. MASKİ de, İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi gibi sadece evsel nitelikli atıksuları arıtmak ile yükümlüdür. Ayrıca Gediz’in temizlenmesi noktasında nehrin doğduğu noktadan nehri besleyen kollara kadar her bölgedeki kurum ve kuruluşların sorumluluğu bulunmaktadır. Haberde belirtilen Uşak Organize Sanayi Bölgesi Beylerhan köyü, Güneli köyü, Gediz Atıksu Arıtma Tesisi gibi alanlar da Manisa il sınırlarının dışında olmakla birlikte ilgili kurumlar arıtım ve denetim çalışmaları yürütmelidir. İzmir il sınırlarından Manisa’ya gelerek Gediz’i ve sonrasında da İzmir Körfezi’nin kirliliğine ciddi oranda etki eden Nif Çayı için de öncelikle kirlilik oranı ölçülmeli ve ilgili belediyenin ya da kurumların önlem alması gerekmektedir. Bu neden ile her kurum ve belediyenin kendi il sınırları içerisindeki kirlilik oranlarını düşürerek hareket etmesi gerektiğine
inanıyor, evlatlarımızın geleceği için su ve atıksu hizmetlerini siyaset konusu olmadan sürdürülmesini öneriyoruz” dedi.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu
Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi Başkan Palancıoğlu iftarda hakemler ile bir araya geldi
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Mehmet Kemiksiz: “Çok kıymetli bir hazine Talas’ta” Mehmet Kemiksiz: “Çok kıymetli bir hazine Talas’ta”