Eğitim

Eğitim Haberleri

MEB'DE ESKİ SİSTEME DÖNÜLÜYOR


Eğitim 1.12.2019 16:41:00 0
MEB

Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! Eski sisteme geri dönülüyor!

Milli Eğitim Bakanlığı, lisede ders geçme yönetmeliğinde eski sisteme geri dönme kararı aldı. Buna göre, öğrenciler her dersten ayrı ayrı 50 not ortalamasını tutturması gerekecek.

Hürriyet'in haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı ders geçme yönetmeliğini değiştirecek. Mevcut sistemde ders geçme şartı olarak tüm derslerin ortalamasının 50 olması gerekiyordu. Böylelikle öğrenci, zayıf derslerine rağmen bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanıyordu. Sistemde sınıf tekrarını azaltan bu faktör, artık değişiyor.

Edinilen bilgilere göre, yeni sistemde bir öğrencinin her dersten ayrı ayrı 50 puan alması gerekiyor. Öğrenci, 3 dersten zayıf alarak üst sınıfa geçebilecek ancak o dersleri verme zorunluğu olacak. Bu sebeple lisedeki öğrencilerin de yaz okuluna kalmalarının önü açıldı. Yeni sistemin 2020-2021 eğitim-öğretim yılı ile uygulamaya geçileceği düşünülüyor.

Değişikliği en önemli sebeplerinden biri ise ders ayrımını ortadan kaldırarak, öğretmen ve ders arasında eşitliği sağlamak. Hürriyet'in konuştuğu bir yetkiliden edinilen bilgiye göre, "Öğretmenin etkinliğini, saygınlığını arttırma adına yapılan bir çalışma. Bu çalışmayla birlikte öğrenciler dersi geçmek için çalışmak zorunda olacak. Öğretmenin niteliğinin arttırılması, velinin saygı duyması, öğretmenin değerinin toplum nazarında yükseltilmesi 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri arasında."


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı Tokat'ta Siyasi İttifak: BBP, Eroğlu'nu destekleme kararı aldı
'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası 'Sırrını Biliyorum'a Bursa galası
Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu Protokol ile gaziler ve şehit yakınları iftarda buluştu
İYİ Partili Sedat Kılınç: "Halkın sorunlarından uzaklar" İYİ Partili Sedat Kılınç: "Halkın sorunlarından uzaklar"