MEB'den özel okullara ilişkin açıklama


Eğitim 20.08.2020 23:32:00 0
MEB

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), özel öğretim kurumlarının, öğrencilerin eğitim hakkı başta olmak üzere bünyesindeki öğretmen ve çalışanların haklarını da gözeteceğini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, özel öğretim kurumlarının salgın süreciyle başlayan yeni dönemdeki hizmet koşullarının, Bakanlığın ilgili birimleri tarafından hassasiyetle takip edildiği, kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla gerekli değerlendirmelerin yapıldığı ifade edildi.

"Yapmakla yükümlü oldukları düzenlemelerin yakın takipçisi olacağız"

Bu süreçte önceliğin öğrencilerin, velilerin, öğretmenler ve çalışanların sağlıklı, güvenilir bir ortamda eğitim öğretim faaliyetlerinden yararlanması ve eğitimin devamlılığı olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu noktadan hareketle, özel okul velileri tarafından Bakanlığımıza ulaştırılan talep ve öneriler, titizlikle değerlendirilmiş ve dikkate alınması gereken hususlar, özel okul temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşılmıştır.

Dünyada ve ülkemizde eğitim alanında yaşanan bu zorlu süreçte özel öğretim kurumlarımızın, öğrencilerimizin eğitim hakkı başta olmak üzere bünyesindeki öğretmen ve çalışanların haklarını da gözeterek velilerimizin maddi manevi talepleriyle ilgili yapmakla yükümlü oldukları düzenlemelerin yakın takipçisi olacağız."

AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı hakkındaki görüntüler yargıya taşındı AK Parti Yalvaç İlçe Başkanı Gençer Kondal hakkında sosyal medyada dolaşıma sokulan ve yapay zekâ ile üretildiği iddia edilen görüntülerle ilgili adli sürecin devam ettiği, paylaşımların IP adresi Rusya kaynaklı olarak tespit...
Aslı Baykal’dan Ankapark ve Mansur Yavaş’a Sert Çıkış CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal, Ankapark üzerinden ABB Başkanı Mansur Yavaş’a sert eleştiriler yöneltti.
Yeşilova’da eğitim buluşması Burdur Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurd, Eğitim-İş Sendikası Burdur Şubesi ile Yeşilova’dan katılım sağlayan öğretmenlerin Belediye Otel Restaurant’ta düzenlediği toplantıya katılarak eğitim camiasının temsilcileriyle bir araya
Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nden öğrencilere yangın eğitimi Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, öğrenciler ve okul personelinde yangın bilinci oluşturmak amacıyla Lokman Hekim Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde kapsamlı bir yangın eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirdi.
Antalya’da yaban keçisi avlayanlara rekor ceza: 973 bin TL Antalya’da koruma altındaki yaban keçisini avladıkları belirlenen 2 kişiye, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince yapılan denetimler sonucu Kara Avcılığı Kanunu kapsamında toplam 973 bin 238 TL idari para cezası kesildi.