MEB'den özel okullara ilişkin açıklama


Eğitim 20.08.2020 23:32:00 0
MEB

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), özel öğretim kurumlarının, öğrencilerin eğitim hakkı başta olmak üzere bünyesindeki öğretmen ve çalışanların haklarını da gözeteceğini açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığından yapılan açıklamada, özel öğretim kurumlarının salgın süreciyle başlayan yeni dönemdeki hizmet koşullarının, Bakanlığın ilgili birimleri tarafından hassasiyetle takip edildiği, kurum temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla gerekli değerlendirmelerin yapıldığı ifade edildi.

"Yapmakla yükümlü oldukları düzenlemelerin yakın takipçisi olacağız"

Bu süreçte önceliğin öğrencilerin, velilerin, öğretmenler ve çalışanların sağlıklı, güvenilir bir ortamda eğitim öğretim faaliyetlerinden yararlanması ve eğitimin devamlılığı olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu noktadan hareketle, özel okul velileri tarafından Bakanlığımıza ulaştırılan talep ve öneriler, titizlikle değerlendirilmiş ve dikkate alınması gereken hususlar, özel okul temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarıyla paylaşılmıştır.

Dünyada ve ülkemizde eğitim alanında yaşanan bu zorlu süreçte özel öğretim kurumlarımızın, öğrencilerimizin eğitim hakkı başta olmak üzere bünyesindeki öğretmen ve çalışanların haklarını da gözeterek velilerimizin maddi manevi talepleriyle ilgili yapmakla yükümlü oldukları düzenlemelerin yakın takipçisi olacağız."

Edirne Jandarması iki firariyi sınırda yakaladı Edirne Jandarması iki firariyi sınırda yakaladı
Gönüllü itfaiyeciler Konya kampında Gönüllü itfaiyeciler Konya kampında
Kayseri Melikgazi'den kültür sanata destek Kayseri Melikgazi'den kültür sanata destek
Kocaeli Gölcük'te kum üzerinde şenlikli turnuva başladı Kocaeli Gölcük'te kum üzerinde şenlikli turnuva başladı
Bursa Osmangazi Koğukçınar’da emekli lokali hizmete girdi... Bu lokalde çay 5 TL! Bursa Osmangazi Koğukçınar’da emekli lokali hizmete girdi... Bu lokalde çay 5 TL!