MEB, ‘Mobil Okul’ ile tarlalarda


Gündem 30.07.2021 17:30:00 0
MEB, ‘Mobil Okul’ ile tarlalarda

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, tarım işçilerinin yaz aylarındaki hareketliliği dolayısıyla çocuklarımn eğitime erişiminde sorun yaşanmaması için 11 ilde Mobil Okul projesini başlatacaklarını duyurdu.

ANKARA (İGFA) - Türkiyenin dört bir yanında yaşayan öğrencilerle birlikte tarım alanlarında çalışmak için yaz aylarında göç eden mevsimlik işçilerin çocukları için de ayrı bir çalışma başlatan Milli Eğitim Bakanlığı; Adana, Ankara, Çanakkale, Diyarbakır, Manisa, Mersin, Ordu, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak ve Hatayda "Telafide Ben de Varım" programı için "Mobil Okullar" oluşturdu.

Türkiyenin her yerinde "Telafide Ben de Varım" kapsamındaki etkinliklerde çocuklarla buluşan Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bu kez de Ankaranın Kahramankazan ilçesi Çimşit Mahallesindeki Mobil Okula konuk oldu.

İlçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki çadır bölgesinde kalan ailelerin her kademeki 62 çocuğunun yürüttüğü telafi faaliyetlerine eşlik eden Bakan Selçuk, okuma yazma, zekâ oyunları, okul öncesi etkinlik, müzik, açık hava oyunları ve masal sınıflarını ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk projeye ilişkin burada verdiği bilgilerde, tarım işçilerinin yoğun olduğu 11 ilde "Mobil Okul" projesini başlattıklarını belirterek, "Bu projede gönüllü öğretmenlerimiz görev alıyor. Meslektaşlarımız öğrencilerimizin ihtiyaçlarını belirleyerek gereken içeriği hazırlıyor. Sosyal duygusal, fiziksel, kültürel, sportif, akıl oyunları alanında, okuma yazmadan matematikteki temel kavramlara kadar her alanda eğitim faaliyetlerini sürdürüyorlar. Bu çocuklar hepimizin. Telafide Ben de Varım projesine, Mobil Okul Projesine destek veren herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Başkan Alemdar Vali Karadeniz'i ziyaret etti Başkan Alemdar Vali Karadeniz'i ziyaret etti
Baro Başkanı Rona’dan Başkan Zeyrek’e Ziyaret Baro Başkanı Rona’dan Başkan Zeyrek’e Ziyaret
Düzce'de ilaçlama çalışmaları yeniden başladı Düzce'de ilaçlama çalışmaları yeniden başladı
Başkan Aras'tan Turizm Haftası mesajı Başkan Aras'tan Turizm Haftası mesajı
Minikler Nilüfer'de eleştirel bakış açısı kazanıyor Minikler Nilüfer'de eleştirel bakış açısı kazanıyor