MEB Yardımcısı Özer’den Bursa’da 153 yıllık liseye ziyaret


Gündem 30.05.2021 14:30:00 0
MEB Yardımcısı Özer’den Bursa’da 153 yıllık liseye ziyaret

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, Bursa’da 153 yıllık Tophane Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti. Ziyarette Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, Tüm Saatçi ve İşadamları Derneği (TÜSAD) Başkanı Hayrettin Akpınar ve vakıf yetkilisi iş insanları da yer aldı.

BURSA (İGFA) - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, tarihi okulda bir araya geldiği Tüm Saatçi ve İşadamları Derneği (TÜSAD) temsilcileriyle birlikte Türkiye’de ilk kez Tophane MTAL’de açılan istidam garantili mikromekanik dalının atölyelerinde incelemelerde bulundu.

MEB ile TÜSAD arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında açılan mikromekanik dalını ülkemizin gelişmiş dünya ile rekabet edebilmesine imkân sağlayan mesleklerden biri olarak değerlendiren Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, 2023 eğitim vizyonu çerçevesinde sektörün talep ettiği yetkinliklere uygun olarak geliştirilen ve bu kapsamda nitelikli işgücü yetiştirilmesi hedeflenen mikromekanik dalı stratejik bir öneme sahip olduğunu söyledi. Bursa’da açılan mikromekanik dalı, okul ile sektör arasında kurulan işbirliklerinin en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade eden Özer, emeği geçenlere teşekkür etti.

BURSAYA 4 AR-GE MERKEZİ

Tophane MTAL^nin AR-GE merkezi açılışına da katılan ve merkezde yürütülen projeler hakkında bilgi alan Mahmut Özer, Bursa’da Tophane, Hamidiye, Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği ve Hacı Sevim Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerimiz AR-GE merkezleri olarak belirlendiğini söyledi. Özer, Ar-Ge merkezlerinin 2021 proje başvuru değerlendirmelerinin sonuçlanmasının ardından Bursa’da kabul edilen projelere 5 milyon 856 bin lira finansman desteği sağlandığını kaydetti.


Isparta'da köylüler yağmur için ellerini semaya açtı Isparta'da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve kuraklık tehlikesine karşı köylüler yağmur duasına çıktı.
BÖCEK'TEN HAYVAN ÜRETİCİLERİNE YALAMA TAŞI DESTEĞİ Antalya Büyükşehir Belediyesi, yayla ve kırsaldaki hayvancılık faaliyetlerinin devamlılığı için bugüne kadar kent genelinde görülmemiş-duyulmamış bir desteğe imza attı.
CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ CHP HEYETİ BAŞKAN MUSTAFA ÖZERİ’İ ZİYARET ETTİ
AKSU’DA 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ Antalya Aksu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Aksu Güreş Sahası'nda "23 Nisan Çocuk Şenlikleri" ile kutlayacak.
"Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı "Eğirdir gölü özel hükümleri revizyonu toplantısı yapıldı