Gündem

Gündem Haberleri

MEBten Hayat Boyu yeni düzenleme


Gündem 15.10.2021 13:30:00 0
MEBten Hayat Boyu yeni düzenleme

Milli Eğitim Bakanlığı, Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinin yeniden düzenlendiğini duyurdu.

ANKARA (İGFA) - MEB'in internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Hayat Boyu Öğrenme Kurumları ile ilgili yapılan düzenlemeyle il ve ilçe düzeyinde imzalanacak protokollerin görüş almak için Bakanlığa gelmeden Valilik onayı ile yürürlüğe girmesinin sağlanabileceği açıklandı.

Değişiklikle bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılması, kaynakların etkin ve verimli bir şekilde kullanılması ile yerinden yönetim ilkelerinin faydaları da göz önünde bulundurularak protokol çalışmalarında taşraya yetki devrinde bulunulacak. İl ve ilçe düzeyinde imzalanacak protokollerin görüş için Bakanlığa gelmeden valilik onayı ile yürürlüğe girmesi sağlanacak.

Yine bu düzenleme ile söz konusu talepler, MEB'e gelmeyecek. Görüş için uzun süre beklenmenin önüne geçilecek ve Valilik onayıyla yürürlüğe girerek daha isabetli kararlar alınmasıyla zaman ve enerjiden tasarruf sağlanacak.


Kepezli Osman Yunanistan yolcusu Kepez Belediyesi Spor Kulübü Güreş Takımı sporcusu Osman Ege Özdemir, 52 kilogramda Türkiye Şampiyonu olarak Yunanistan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecek.
KONYAALTI'NDA GÖNÜLLÜLERDEN RESİM SERGİSİ Konyaaltı Belediyesi fuaye alanında Konyaaltı Sanatevi kursiyerleri tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi açıldı. 2 hafta boyunca sürecek serginin açılışını Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan gerçekleştirdi.
Antalya'ya 2024'ün ilk üç ayında 553 proje Antalya'da 2024 yılının 2. İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mart ayı sonu itibarıyla 553 adet proje üzerinde çalışıldığı ve toplam bedelin 96 milyar 695 milyon TL olduğu açıklandı.
Şampiyon altınla ödüllendirildi Yunanistan’da 6-9 Mayıs tarihleri arasında yapılacak Avrupa Şampiyonasında ülkemizi temsil edecek Isparta 32 Spor’un 6 kez Türkiye Şampiyonu olan g...
Isparta’da yeni müftü görevine başladı Cumhurbaşkanlığı kararıyla Isparta’ya yeni müftü atandı. Çorum Müftüsü Muharrem Biçer, Isparta müftüsü oldu. Müftü Biçer bu gün görevine başladı. Isp...