Meclis'te gündem Ayasofya: İYİ Parti önerge verdi, AK Parti temmuzu işaret etti


Siyaset 9.06.2020 20:09:00 0
Meclis

İYİ Parti Meclis'te Ayasofya için araştırma önergesi verdi. Meselenin araştırma aşamasını geçtiğini söyleyen AK Partili Mehmet Muş önergeye hayır oyu vereceklerini söyleyerek temmuz ayını işaret etti.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Nimetullah Erdoğmuş başkanlığında toplandı.

İYİ Parti grubu ibadete açılması planlanan Ayasofya için araştırma önergesi verdi. Söz alan Yavuz Ağıralioğlu, Ayasofya'nın Danıştay kararı beklenmeden açılacak bir yer olduğunu, Danıştay kararıyla açılacak bir olmadığını söyledi. 

Ağıralioğlu, "Ayasofya İstanbul'un fethinin kılıç hakkıdır, İstanbul'u Danıştay mı fethetti? Ayasofya'nın açılacağı günü abdestimiz ile bekleyeceğiz" diye konuştu.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ise önerge üzerine söz alarak Ayasofya meselesinin ağızlara sakız edilmemesi gerektiğini belirtti. Öztrak, "Bu önerge ile yetkinin kimse olduğunu göreceğiz. Bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle ibadete açılabilir" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise önergeye hayır oyu vereceklerini söyledi. Meselenin araştırma konusunu geçtiğini söyleyen Muş, TBMM'nin temmuzdaki Danıştay kararı sonrası mesaiye çağırılabileceğini söyledi.

Ayasofya'nın yeniden ibadete açılması için AK Parti tarafından bir kanun teklifi vermesi bekleniyor.

Başkan Başdeğirmen, İncesu’da vatandaşlar ve köy muhtarlarıyla buluştu “Böyle güzel hizmet eden bir başkan görmemiştik, çay içesiye hizmet görülüyor”
Vali Erin’den Kıbrıs Gazisi Korkmaz’a Anlamlı Ziyaret Isparta Valisi Abdullah Erin, Yalvaç’ın Özbayat köyünde yaşayan Kıbrıs Gazisi Selahattin Korkmaz ve eşi Şehriban Korkmaz’ı evlerinde ziyaret ederek talep ve isteklerini dinledi.
11 İlde Sel Alarmı: Perşembe ve Cuma Riskli Antalya, İzmir, Muğla başta olmak üzere 11 ilde Perşembe ve Cuma günü sel ve su baskını riski bulunuyor. Uzmanlar, yalnızca kar değil sel tehlikesi olan günlerde de okulların tatil edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.
Fenerbahçeli üreticiden ilginç jest: Domates kasalarına ‘N’Golo Kante’ yazdırdı Serik’te domates üreticisi Doğan Çetin, Fenerbahçe’ye ve N’Golo Kante’ye olan sevgisini 100 kasaya futbolcunun adını yazdırarak gösterdi; “Bu yıl şampiyonluk istiyoruz” dedi.
Antalya’da Heyelan: Hisarçandır Yolu Ulaşıma Kapatıldı Antalya Konyaaltı’nda Hisarçandır Yolu’nda meydana gelen heyelan nedeniyle yaklaşık 100 metrelik alanda çökme oluştu, yol trafiğe kapatıldı.