MEHMET AKİF VE İSTİKLAL MARŞI YILI ETKİNLERİ BAŞLADI


Gündem 12.03.2021 12:04:00 0
MEHMET AKİF VE İSTİKLAL MARŞI YILI ETKİNLERİ BAŞLADI

İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 100. yılı, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanmaya başladı. Bu kapsamda Halil Hamit Paşa Kütüphanesi de envanterinde bulunan Mehmet Akif Ersoy kitaplarından oluşan bir sergi açarak gençlerle buluşturuyor. Kütüphanenin çocuk bölümünde açılan sergiyi gezen Vali Ömer Seymenoğlu İl Kültür Müdürü Ali Göçer ve Kütüphane Müdürü Nurperi Ak’tan bilgi aldı.


Serginin en dikkat çeken eseri ise minyatür ve tezhip sanatının harmanlanmasıyla oluşturulan eser oldu. 2021 yılının ‘Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı’ ilan edilmesinden ilham alan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü kursiyerlerinden Zehra Süeda Küçüköner tarafından yapılan eser Vali Seymenoğlu’nun da beğenisi kazandı. Küçüköner ve eğitmeni Zeliha Alav’ı tebrik eden Vali Seymenoğlu sanatçı ile bir süre sohbet etti.


Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı anısına ortaya çıkarılan eserin süslemelerinde altın tozu kullandığını söyleyen Küçüköner, eserinde gül yaprakları da kullanarak Isparta’dan  bir parça kattığını söyledi.


Halil Hamit Paşa Kütüphanesi’nin Mehmet Akif ve İstiklal Marşı konulu kitap sergisi 1 hafta boyunca şehrin çeşitli yerlerinde vatandaşlarla buluşturulacak.


Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler Başkan Başdeğirmen: İstediklerini yazsınlar, istediklerini çizsinler sandığın dibine gömüldüler
Mehmet Şimşek : Yeni Burdur’u iktidarıyla muhalefetiyle el ele vererek inşa edeceğiz Cumhur ittifakı Burdur Belediye Başkan adayı Mehmet Şimşek kendi sosyal medya hesabı üzerinden “Burdur Tramvay” projesinin tanıtım filmini paylaştı.
Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor