MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI ISPARTA’DAYDI


Gündem 2.11.2019 22:49:00 0
MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI ISPARTA’DAYDI

Memur - Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Isparta'da Şehit Komiser Muhsin Kiremitçi İmam Hatip Ortaokulu'nda oluşturulan Yedi Güzel Adam Kütüphanesi açılış törenine katıldı. Törene ayrıca Memur - Sen Isparta İl Başkanı Erdal Demiralay, Memur Sen'e bağlı sendikalara üye kamu görevlileri, okuldaki öğretmen ve öğrenciler katıldı. Okulda eğitim ve öğretim gören bir öğrencinin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende İl Müftüsü Bayram Şahin tarafından dua edilerek açılış kurdelesi kesildi.

Açılışın ardından Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile beraberindeki davetliler, açılışı yapılan kütüphaneyi gezdiler.

Ülke gündemiyle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Memur - Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Biz, Memur - Sen ailesi olarak kamu görevlilerinin uymak zorunda olduğu kılık - kıyafet konusunda bir sivil itaatsizlik eylemini sürdürüyoruz. Sivil itaatsizliğimizin temel ilkesi belli, 82 model Kenan Evren'den kalma bakiyenin, hikayenin miadı dolmuştur. Demir perde ülkelerinin de bile uygulanmayan 82 model yönetmelik Türkiye'de kamu görevlilerini bu anlamda bunaltmaya devam ediyor. Biz, istiyoruz ki insanın temel hak ve hürriyetlerine saygı duyan insana kıymet veren bir çerçeveye bu iş otursun" dedi.

"Kamu görevlileri içerisinde kadınların, kamu hizmeti sunması konusunda, başörtülü olanlara engel teşkil eden, yıllarca üniversite öğrencilerini turnikelere sıkıştıran, kamu görevi söz konusu olduğunda da 'Burası kamusal alandır' diyerek onları tardeden, kategorize eden bir anlayış vardı" diyen Memur - Sen Genel Başkanı Yalçın, "Bu anlayış, bizim 12 milyon 300 bin imzayı ortaya koymamızla, 2013'te Cumhurbaşkanımızın demokratikleşme paketinin başına 'Kamusal alan' yalanını bitirişini ifade eden düzenlemeyi yapmasıyla, bu sorun çözüldü. Kadınlar artık, kıyafeti üzerinden değerlendirilerek kamuda kategorize edilmiyorlar. Bu anlamda teşkilatımıza, Cumhurbaşkanımıza, siyasi iradeye Türkiye'nin yıllardır baş ağrısı olan bu sorunu çözüldükleri için teşekkür borçluyuz. Biz, yönetmeliğin toptan ele alınması ve bir özgürlük ve kamu görevlilerine saygı duyan bir çerçevede yeniden elden geçirilmesi konusunda uzun süredir sivil itaatsizliğimizi devam ettiriyoruz. Bu eylemimizin üzerinden yıllar geçti, 2012'de başladığımız sivil itaatsizlik sürecimiz, 2019 yılından 2020'ye giderken halen devam ediyor. Çünkü biz, bu konuda kararlıyız. Bize, 'Ayakkabı topuk boyunuz böyle olacak, pantolonunuz kumaşı böyle olacak, ense taraşınız böyle, faul uzunluğunuz böyle, bıyıklarınız üst dudağınızı ihlal edemez, aşağıdakini taciz edemez' gibi bize embesil muamelesi çeken, öz yeterlilikleri gelişmemiş kişi muamelesi yapmaya çalışan bu anti demokratik yönetmeliğe karşı bizim bir duruşumuz, bir sivil itaatsizlik eylemimiz var. Biz istiyoruz ki kamu görevlilerin yeterliliklerine, mesleğine olan saygınlığına her türlü anlamda, kendisine güvenine halel getirmeyecek bir şekilde düzenleme yapılsın" ifadelerini kullandı.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Talas'ta hafta sonu Ramazan dolu dolu Talas'ta hafta sonu Ramazan dolu dolu
Deprem konutları teslim edildi... 2024 sonu hedefi 200 bin konut Deprem konutları teslim edildi... 2024 sonu hedefi 200 bin konut
Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği Kocaeli'de üreticilere karpuz tohumu desteği
Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ? Bursaspor toparlanma sürecine girdi mi ?