Mereto Dağı’ndan güneşin doğuşunu izlediler


Gündem 5.07.2021 12:30:00 0
Mereto Dağı’ndan güneşin doğuşunu izlediler

Batmanda Sason Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin (Sason-Der) organizasyonuyla Mereto Dağına tırmanan vatandaşlar güneşin doğuşunu buradan izlediler.

Taha Yusuf ÖZMEN (Batman İGFA) - Batmanda gece saatlerinde araçla Purşeng Yaylasına çıkan vatandaşlar yayladan Mereto Dağına çıkarak sabah saatlerinde güneşin doğuşunu izlediler.

Sason-Der’in organizasyonuyla ilk defa Mereto Dağına çıktığını belirten Sınıf Öğretmeni Salih Bayındır, sabah erken geldikleri için güneşin doğuşunu izlediklerini, ayrıca zirveden Muş, Bitlis, Diyarbakır ve Batman’a bağlı yerleşim birimlerinin de çok güzel göründüğünü söyledi.

Yeşilova Mahallesi Muhtarı Cüneyt Özmen ise, Mereto Dağına aralıklarla geldiğini belirterek, "Buradan hem güneşin doğuşu, hemde manzara muhteşem, tabiki çok serin bir hava da var. Herkesin buraları gelip, görmesi lazım” dedi. Sason YBO Müdür Yardımcısı Mehmet Bayındır, havası temiz, oksijeni bol ve oldukça serin olan Mereto dağının özellikle yaz aylarında görülmeye değer muhteşem bir yer olduğunu kaydetti.

Önceki yıllarda da bu tür etkinlikleri yaptıklarını ve bu etkinlikte 15 gönüllüyle Mereto Dağına tırmandıklarını belirten Dernek Başkanı Muhittin Atalay, bu tarz etkinliklerinin devam edeceğini kaydetti.


Şantiye gezileri yeniden başlıyor Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Mesir Ticaret Fuarı 30. kez kapı açtı Mesir Ticaret Fuarı 30. kez kapı açtı
Mektebim Koleji Yozgat’ta kampüs açtı Mektebim Koleji Yozgat’ta kampüs açtı
Arjantin’den İzmit’e 'taraftar' jesti Arjantin’den İzmit’e 'taraftar' jesti
Hulusi Akar'dan Sakarya'ya ziyaret Hulusi Akar'dan Sakarya'ya ziyaret