Gündem

Gündem Haberleri

Merkel, 16 Ekimde vedaya geliyor

16 yıllık iktidarının ardından siyaseti bırakmaya hazırlanan Almanya Başbakanı Angela Merkel, 16 Ekimde İstanbula yapacağı ziyaretle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile son kez görüşecek ve Türkiyeye veda edecek.


Gündem 8.10.2021 15:00:00 0
Merkel, 16 Ekimde vedaya geliyor

Almanya Başbakanı Merkel, 16 Ekim'de Türkiye'ye veda ziyareti yapacak. BBC Türkçe'nin edindiği bilgilere göre, Merkel'in planlanan veda ziyareti 16 Ekim Cumartesi günü İstanbul'da gerçekleşecek. Almanya Başbakanı'nın programının en önemli ayağını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşme oluşturacak.

26 Eylül seçimlerinin ardından hükümetin kurulmasına kadar başbakan olarak görevini sürdüren Merkel'in Erdoğan ile ikili ilişkilerin yanı sıra Türkiye-AB süreci ile Afganistan, Suriye ve Libya gibi bölgesel konuları da ele alması bekleniyor. Ancak Merkel'in ziyareti sırasında vereceği mesajlarla sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan'a değil Türkiye ve Türk halkına veda etmeyi öngördüğü kaydediliyor.


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı Bilecik'te miniklere jandarma tanıtıldı
CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak CHP'li Dalgıç: Mudanya turizmle kalkınacak
Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor Kayseri “Gazze İftarı”nda buluşuyor
Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi Kocasinan’ın Milli Sporcusu Hacı Ömer Arslantürk, dünya ikincisi