Merkez Bankası faiz kararını verdi! Politika faizi yüzde 12'ye indirildi

MARKEZ Bankası faiz kararını verdi. Geçen ay piyasalara sürpriz yaparak 100 baz puan faiz indirimine giden Merkez Bankası faizde 100 baz puanlık indirime gitti. Faiz yüzde 12'ye indi..


Ekonomi 22.09.2022 16:51:00 0
Merkez Bankası faiz kararını verdi! Politika faizi yüzde 12

Merkez Bankası (TCMB) ağustos ayında piyasalara sürpriz yaparak 100 baz puan faiz indirimine gitmişti. Merkez Bankası'nın bu ay ne yapacağı merakla bekleniyordu. Merkez Bankası, son dakika kararında politika faizinde 100 baz puan faiz indirimine gitti. Faiz yüzde 12'ye düştü. Geçen yılın sonunda politika faizini kademeli olarak 500 baz puan indirerek yüzde 14’e çeken TCMB, enflasyondaki yükselişe rağmen ağustosa kadar politika faizini değiştirmemiş, ağustosta ise yüzde 13 seviyesine çekmişti.

Karar metninde “Üçüncü çeyreğe ilişkin öncü göstergeler azalan dış talebin etkisiyle iktisadi faaliyette ivme kaybının devam ettiğine işaret etmektedir. Küresel büyümeye yönelik belirsizliklerin ve jeopolitik risklerin arttığı bir dönemde sanayi üretiminde yakalanan ivmenin ve istihdamdaki artış trendinin sürdürülmesi açısından finansal koşulların destekleyici olması önem arz etmektedir” denildi ve “Bu çerçevede Kurul, politika faizinin 100 baz puan düşürülmesine karar vermiş, mevcut görünüm altında güncellenen politika faiz düzeyinin yeterli olduğunu değerlendirmiştir” ifadelerine yer verildi. Karar metninde şu ifadeler yer aldı:

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 13'den yüzde 12'ye indirilmesine karar vermiştir.


Türkiye’nin lojistikteki yol haritası ne olmalı? Türkiye’nin lojistikteki yol haritası ne olmalı?
Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi Gemlik'te Başkan Deviren’den minik başkanlara Lunapark müjdesi
UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi UCLG Başkanı Altay Latin Amerika belediyelerine seslendi
Psikolojik iyi oluş için fiziksel aktivite şart! Psikolojik iyi oluş için fiziksel aktivite şart!
Sivas'ta huzur hakları yarı yarıya düşürüldü Sivas'ta huzur hakları yarı yarıya düşürüldü