MESLEK LİSELERİNDEN PANDEMİ İLE MÜCADELEYE BÜYÜK KATKI


Gündem 23.05.2020 01:29:00 0
MESLEK LİSELERİNDEN PANDEMİ İLE MÜCADELEYE BÜYÜK KATKI

MESLEK LİSELERİNDEN PANDEMİ İLE MÜCADELEYE BÜYÜK KATKI

İçinde bulunduğumuz koronavirüs pandemisi ile mücadelede meslek liselerinin önemi bir kez daha ortaya çıktı.

Pandemi sürecinin başladığı günden bu yana kadar yaklaşık 100 ton yüzey dezenfekten malzemesi üreterek başta Milli Eğitim Bakanlığı ve kamu kurumları ile özel sektöre satışını yapan Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri şimdi ise etil alkol kullanarak antiseptik el dezenfektanı üretimine başladı.

Görüntünün olası içeriği: içecek

Okuldaki laboratuvarları üretim atölyesine çevrilerek elde edilen el dezenfektan malzemeleri 20 Haziran’da yapılacak olan LGS sınavına hazırlanan öğrencilerin Isparta ve Burdur’da sınava gireceği okullara gönderilecek.
Okulda 5 öğretmen ve teknisyenler ile devam eden üretim bu günlerde aralıksız devam ediyor.

LGS sınavı için üretimi yapılan antiseptik özelliğe sahip el dezenfektan malzemelerinin en geç 1 Haziran tarihine kadar Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilmesi gerekiyor.
İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz’da bu süreçte ekibe dahil olarak üretimi yapılarak ambalajlanan dezenfektan kutularına etiket yapıştırdı.

İl Müdürü Ömer Yılmaz 20 Haziran tarihinde yapılacak LGS sınavı için Isparta ve Burdur’da sınava girecek olan öğrencilerin kullanımı için dezenfektan üretimin devam ettiğini kaydetti. Yılmaz Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde üretilen dezenfektan malzemelerinin döner sermaye kanalı ile tüm kurum ve kuruluşlara satışını yaptıklarını belirtti.

Isparta TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Topdal; yüzey dezenfektan malzemesinde 100 ton bandını geçtiklerini, şu günlerde ise el dezenfektan malzemesi üretimini sürdürdüklerini kaydetti. Okul Müdürü Topdal, üretimde emeği gecen başta öğrencileri olmak üzere tüm mesai arkadaşlarına teşekkür ederek Ramazan Bayramında da çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Üretilen el dezenfektanı ise Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi'nde yapılan bateriyolojik analizlerinde % 2, 3 ve 4 lük solüsyonlarında yapılan ekimlerde bakteriyel üreme tespit edilemedi. Bu nedenle üretilen dezenfektanların antibakteriyel olduğu da bilimsel veriler ile de rapor edildi.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve iç mekan


ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK
Tütüncü, Konyaaltı sahilinde Tütüncü, Konyaaltı sahilinde
ONUR ÇELİK'TEN ÜMİT ALAGÖZ'E DERS GİBİ SÖZLER AK PARTİ TEFENNİ BELEDİYE BAŞKANI ADAYI ONUR ÇELİK, SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAPTIĞI PAYLAŞIMDA, DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇEKTİ.
Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor Et fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşın belini büküyor
Antalya Son Anket Sonuçları Açıklandı! Yerel seçimlere sayılı günler kalırken Antalya’da yapılan son ankette AK Parti adayı Hakan Tütüncü’nün CHP’nin adayı Muhittin Böcek’e yüzde 7 fark attığı görüldü