MESOB Başkanı Keskin: "Virüs, sadece esnafın dükkanında mı?"

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket “Virüs ve devlet siyasi toplantılara giremiyor, bir tek esnafın dükkanına mı giriyor?” diye sordu.


Gündem 20.02.2021 04:30:00 0
MESOB Başkanı Keskin:

MALATYA (İGFA) - Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ve beraberindeki heyet, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin’i ziyaret ederek, esnaf odası başkanları ile bir araya geldi. 

"VİRÜS BİR TEK ESNAFIN DÜKKANINA MI GİRİYOR?"

MESOB Başkanı Şevket Keskin,  pandemi sürecinde çay ocakları, eğlence merkezleri, kafeler, kahvehaneler ve lokantaların kapalı olduğunu, açık olan esnafların da iş yapamadığını söyledi. “Ne hikmetse, son dönemde siyasetçilerin esnaf ve sanatkarı sevdiği gibi, virüste bizi sevmeye başladı" diyen Başkan Keskin, "Çünkü virüs siyasetçilerin toplantısına giremiyor. Prada yazıyor ‘virüs giremez, devlet giremez’ diye ama esnafın dükkanına gidince virüs orada oturmuş! Uçakta virüs yoktur ama otobüse gittiğinde virüs olur!  Virüs minibüste oturuyor ama uçağa yaklaşmıyor! Bu esnaf ve sanatkara verilebilecek en büyük sorun ve sıkıntıdır. Buraları gözünüz görmüyor mu? Eğer yasak gelecekse her tarafa gelmeli! Cumartesi günü serbest edin, Pazar günü her yeri kapatın" diye konuştu. Devletin verdiği deprem kredilerine de atıfta bulunan Keskin, "Kredi verdiniz ama hibe vermediniz? Devletimiz sağ olsun deprem kredisi verdi. Malatya, Elazığ ve Adıyaman’nın 3 ilçesi ile birlikte 17 bin kişiye deprem kredisi verildi. 50 bin lira verildi ama hibe olarak değil, geri dönüşümlü olarak faizsiz verildi” dedi.

"SAĞLIK KURULUNDA HOCALARIMIZA SAYGIMIZ SONSUZ AMA..."

MESOB Başkanı Şevket Keskini dinleyen Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ise, “Esnaflarımız mutluysa, Türkiye’nin geleceği mutludur. Esnaflarımız mutsuzsa, Türkiye’nin geleceği mutsuzdur" dedi.  Pandemi döneminde ilk başta alınan tedbirlerin önemli olduğunu söyleyen Sarıgül, "Sağlık Bakanımız ilk 6 aydaki süreci muhteşem bir şekilde yönetti. Fakat süreç uzadıktan sonra önemli sıkıntılar oldu. Çok güzel bir şey söyledi başkanımız, aslında her şeyi ifade etti. Patenti ona ait olmak üzere ben de gittiğimiz yerlerde kullanayım. Demek ki virüsün girdiği yerler varmış! Mesela biz uçakla geldik yan yana uçakta virüse bir şey olmuyor ama bir kahve ve lokanta açıldığı zaman, esnafın çay ocağı açıldığı zaman virüs demek ki orada daha fazla hareketleniyor. Bunu popülist politika için söylemek istemiyorum. Önlemleri mutlaka  bir gözden geçirmek lazım. Sağlık Kurulu’nun da bunu bir gözden geçirmesi gerek. Hocalarımıza saygımız ve sevgimiz sonsuz ama Sağlık Kurulu’ndaki hocalarımız herhalde sigorta primi yatırmıyor, vergi ödemiyor? Onlar komi, garson ve ustabaşı çalıştırmadılar. Türkiye Değişim Partisi olarak ana görüşümüz, mesafeli ve kontrollü olarak mutlaka esnaflarımızın çarklarının dönmesi gerek” diye konuştu.


Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı
Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi Yeşil Dönüşüm toplantısına sanayicilerden yoğun ilgi
Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi Üniversite öğrencilerinden Mudanya'ya tarihi gezi
Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı Vali Gökmen Çiçek Turizm Haftasını öğrencilerle kutladı
A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu