Meteoroloji yoğun kar ve don uyarısı yaptı! İşte il il kar yağışı


Gündem 4.12.2019 10:45:00 0
Meteoroloji yoğun kar ve don uyarısı yaptı! İşte il il kar yağışı

Meteoroloji raporuna göre, bugün yurdun iç kesimlerinde yoğun kar yağışı etkili olacak. Eskişehir ve Kütahya ile Ankara'nın güneybatı, Afyonkarahisar'ın kuzey ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. İstanbul'da ise havanın yağmurlu olması bekleniyor.

Ülkenin büyük bir kısmı kara teslim oluyor. Kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Bursa ve Bilecik'te kuvvetli karla karışık yağmur, Eskişehir ve Kütahya, Bilecik ile Ankara'nın güneybatı, Afyonkarahisar'ın kuzey ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının; Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava ile birlikte hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

Kar yağışı bugün ve yarın etkili olacak. İç bölgelerdeki yağış cuma günü doğu bölgelere çekilecek ve haftasonu tamamen yurdu terketmiş olacak. Ankara, Kayseri, Kütahya, Sivas başta olmak üzere bugün bir çok ilde kar yağışı yaşamı etkileyebilir. Kar yağışı görülen illerin 5 günlük hava durumu raporu şöyle:

Dereboğazı yoluna dev kayalıklar düştü Isparta-Antalya karayolunda heyelan nedeniyle dev kayalar yola düştü. Dereboğazı mevkiinde yaşanan olayda yol tamamen kapanırken, çok sayıda araç yolda mahsur kaldı. Sürücüler ise büyük korku yaşadı.
Eğirdir gölü 10 santimetre yükseldi Son Yağışlar Eğirdir Gölü’ne Can Suyu Oldu: Seviye 10 Santimetre Yükseldi
Antalya Isparta ve Burdur’da kenevir üretimine resmen izin verildi 21 ilde kenevir üretiminin önü açıldı, Antalya, Isparta ve Burdur da listede yer aldı
Dereboğazı yolu için iki Cumhuriyet Savcısı görevlendirildi Isparta Antalya karayolu dereboğazı’nda bugün meydana gelen Feci Kazaya İlişkin Soruşturmaya 2 Cumhuriyet Savcısı Görevlendirildi
Antalya’daki otobüs faciasında ihmal iddiası 9 kişinin hayatını kaybettiği kazada yaralı kurtulan yolcu, sisli yolda şoförün çok hızlı olduğunu söyledi. Daha önce aynı firmayla yolculuk yapan vatandaşlar da dikkatsiz sürüş iddialarını dile getirdi.