Meteorolojiden okulları bile tatil ettiren uyarı!


Gündem 21.11.2022 14:13:00 0
Meteorolojiden okulları bile tatil ettiren uyarı!

Meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarılar tuttu. 17 il için şiddetli lodos uyarısı yapıldı. Özellikle yurdun batısında önce lodos sert esecek sonra şiddetli yağışlar başlayacak. Çanakkale'de okulları tatil ettiren lodos özellikle Balıkesir, Bursa, Tekirdağ ve İstanbul'da çok sert hissedilecek.

Meteoroloji’den beklenen hava durumu raporu açıklaması geldi. Günlük rapora göre bugün ülkenin batısında lodosun çok kuvvetli bir şekilde etkisini göstermesi bekleniyor. Kuvvetli lodos ile birlikte sağanak yağış da etkisini gösterecek. Lodosun etkisinin Çanakkale, Edirne, Balıkesir, Bursa, Tekirdağ ve İstanbul’da zaman zaman 70/85 kilometreyi bulabileceği belirtilirken Çanakkale’de okullar tatil edildi.

Ege’den Ukrayna’ya kadar çok uzun bir hatta etkisini göstermesi bekleniyor. Ege’de su hortumu oluşabilir. Lodosun etkisi Çanakkale, Edirne, Balıkesir, Bursa, Tekirdağ ve İstanbul’da zaman zaman 70/85 kilometreyi bulabilir. Vatandaşlara çatıların altında yürümeyin uyarısı gelirken motorlu kuryeler için de ani rüzgar hamlelerine karşı uyarı geldi.

Meteoroloji bugün 17 il için sarı ve turuncu kodlu uyarıda bulundu. İşte son dakika hava durumu haberinin detayları..

Kuvvetli lodos ise beraberinde yağış da getirecek. Bu sabah saatlerinde Ege ve Trakya bölgelerinde yağışın da başlaması bekleniyor. İstanbul ve çevresinde öğlen ve akşam ara ara yağış geçişleri olabilir. Bu gece yarısı ve Salı sabahı ise İstanbul’da sağanak yağış bekleniyor. 

Ege Bölgesi’nde yağışlar kuvvetli bir şekilde etkisini gösterecek. Meteoroloji’den su baskınlarına karşı uyarı geldi.

Kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli fırtınanın etkili olmasının beklendiğini bildirdi. Meteoroloji'den gelen uyarıda kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısının ardından, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekildiği bildirildi

Sarı Kod nedir
Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir anlamı taşır. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

Saat verip uyardı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın gece saat 01.00'da itibaren başlayıp, bugün akşam saat 20.00'a kadar süreceğini belirtti.

Fırtına uyarısı
Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Marmara'da rüzgarın bugün (20.11.2022) akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Pazartesi günü akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir" denildi.

İstanbul'da bugün lodosun etkisi ile hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde olacak fakat öğleden sonra lodos şiddetini giderek arttıracak. Akşama doğu ise şiddetli yağmur bekleniyor. 

Çanakkale'de okullar tatil
Çanakkale'de, gün boyu etkili olan ve deniz ulaşımında aksamalara yol açan fırtınanın bu gece ve yarın da devam etmesi beklendiğinden, eğitime yarın için 1 gün ara verildi.


Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat! Cumhurbaşkanı'nın sesi ile 'oltalama' girişimine dikkat!
KSO'nun 'sürdürülebilir' yarışmasında ikinci buluşma KSO'nun 'sürdürülebilir' yarışmasında ikinci buluşma
Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı Bursa'da sağlık sektöründe kariyer fırsatı
'Gençlerle El Ele'de ilk deneme testi gerçekleşti 'Gençlerle El Ele'de ilk deneme testi gerçekleşti
Yerli ve Milli Parti'den Mardin'de 'Milli Marş' kararına tepki! Yerli ve Milli Parti'den Mardin'de 'Milli Marş' kararına tepki!