MHP, borçlu vatandaşlar için af talebinde bulundu


Gündem 13.02.2020 13:56:00 0
MHP, borçlu vatandaşlar için af talebinde bulundu
Kredi borçlarını ödeyemeyenlerin sayısı ve batık kredi miktarı her geçen gün artarken Milliyetçi Hareket Partisi'nden bankaların kara listesine düşen on binlerce borçluya yönelik af talebi geldi.
Erdoğan Süzer'in haberine göre; sicil affının piyasada önemli bir rahatlama yaratacağını ifade eden MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, bankalardaki batık kredi oranının bir yılda yüzde 3.8'den yüzde 5.3'e çıktığını, KOBİ kredilerindeki batığın ise yüzde 10.14'e yükseldiğini belirtti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen bankacılık ve sermaye piyasalarına yönelik yasa teklifini değerlendiren Kalaycı, ekonomideki durgunluk nedeniyle bankaların geri dönmeyen kredilerinde büyük artış olduğunu, piyasayı rahatlatmak için geçen yıl çıkarılan finansal yapılandırma düzenlemesinden ise henüz istenen sonucun alınamadığını söyledi.

 

Kalaycı, "Vatandaşımızı, esnafımızı, sanayicimizi, çiftçimizi rahatlatacak kararlara ihtiyaç var. Şu anda sicil affı beklentisi var" dedi.

 

Kredi alacaklarında önemli artış olduğunu ifade eden Kalaycı, zamanında ödenemediği için takibe düşen kredi tutarının 2018 yılında 96.6 milyar lirayken 2019 sonunda 150.7 milyar liraya yükseldiğini söyledi. Kalaycı, takipteki alacakların nakdi kredilere oranının yüzde 3.87'den 2019 yılında yüzde 5.36'ya yükseldiğini ifade etti.

Alanya Aksaraylılar Platformu’ndan Geleneksel İftar Yemeği Alanya Aksaraylılar Platformu, 1 Mart 2026 tarihinde Alanya Öğretmenevi’nde düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde, Aksaraylı hemşerilerini ve davetli misafirlerini bir araya getirdi.
Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Uluborlu’da Ramazan bereketini paylaştı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Uluborlu Kutlubey Yurdu’nda öğrencilerimizle ilçedeki büyüklerimizi aynı iftar sofrasında buluşturarak Ramazan’ın paylaşma ve birlik ruhunu yaşattı.
Batıdan başlayarak sıcaklıklar yükselişe geçecek Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, hava sıcaklıklarının batı bölgelerden itibaren artarak ülke genelinde mevsim normalleri seviyesine ulaşması bekleniyor.
Metin Külünk: “FETÖ ile masaya oturmak isteyen içerideki işbirlikçiler açığa çıkarılmalı” Eski İstanbul Milletvekili ve AK Parti kurucu isimlerinden Metin Külünk, FETÖ’ye ilişkin gizli görüşme iddialarına tepki gösterdi. Külünk, “Sayın Cumhurbaşkanımızı bu örgütle masaya oturmaya zorlamak isteyen içerideki işbirlikçile
Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Uluborlu’da Ramazan bereketini paylaştı Isparta Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Uluborlu Kutlubey Yurdu’nda öğrencilerimizle ilçedeki büyüklerimizi aynı iftar sofrasında buluşturarak Ramazan’ın paylaşma ve birlik ruhunu yaşattı.