Gündem

Gündem Haberleri

MHP’den İGF’ye tam not


Gündem 14.07.2021 08:30:00 0
MHP’den İGF’ye tam not

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, İnternet Gazetecileri Federasyonu’nun (İGF) Türkiye için çok büyük bir kazanım olduğunu dile getirdi.

ANKARA (İGFA)- İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Ankara temasları kapsamında Milliyet Hareket Partisi’ni de ziyaret etti. Genel Merkez’de gerçekleşen ziyarette MHP Genel Başkan Yardmcısı İsmail Özdemir, İGF heyetini ağırladı.

Ziyarette İnternet Gazetecileri Federasyonu (İGF) Genel Başkanı Mesut Demir, İGF Genel Başkan Vekili Ümit Babacan, İGF Genel Başkan Yardımcısı İsrafil Avcı, İGF Yönetim Kurulu üyeleri Atalay Dinçer, Aysın Komitgan, Denetleme Kurulu Başkanı Mehmet Ali Ekmekçi yer aldı.

Geçtiğimiz aylarda bir araştırma yaptıklarını kaydeden MHP Medya, Tanıtım ve Halklarla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türkiye’de 56 milyon sosyal medya kullanıcısı olduğunu saptadıklarını söyledi.

Günümüzde pek çok medya kuruluşunun dijital medyaya yöneldiğini vurgulayan Özdemir, “Hayatımıza giren yeni kavramlar var. İnternet medyaları mevcut yapıda finansal anlamda zor durumda kalıyor. Sürecin yasal zemine oturtulması gerekiyor. Sorunların farkındayız, daha önce bir çalışma yürütmüştük şimdi de ona benzer bir çalışma yürüteceğiz. Haberlerin yüzde 70.2’si cep telefonundan yüzde 23’ü bilgisayardan okunuyor” açıklamasını yaptı.

Sosyal medya ve kurumsal olmayan haber sitelerinde dezanformatif eylemlere girilebildiğinin altını çizen Özdemir, “Biz internet yasasının çıkması noktasında hazırlıklıyız. Sürecin ardından medya alanda namuslu ve ahlaklı bir çalışma yapılmasını arzu ediyoruz” diye konuştu.

İGF’nin faaliyetleri ile İGFA ve reklam ajansı hakkında bilgiler alan İsmail Özdemir, “ İnternet Gazetecileri Federasyonu, dijital medya alanında kesinlikle çatı kuruluştur. Özgürlük ve güvenlik kavramlarına dikkat ederek, onları ihmal etmeden, medyayı geleceğe taşıyacağına güvenimiz ve desteğimiz tam” dedi.

İGF Genel Başkanı Mesut Demir de yürüttükleri çalışmalar ve Meclis’ten geçmesi beklenen internet yasasının ardından merdiven altı olarak adlandırılan internet sitelerinin Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından engellenmesi gerektiğini açıkladı. Demir, İnternet Gazetecileri Federasyonu’na bağlı olan haber ve reklam ajanslarının da partner medyalara ciddi anlamda maddi ve manevi kazanımlar sağlayacağını vurguladı.

BÜYÜKATAMAN’DAN İGF’YE BÜYÜK ÖVGÜ

İGF heyeti ayrıca MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’la da bir araya geldi. Dijital çağı yakalayan Türkiye’nin medya anlamında da son derece güçlü olduğuna vurgu yapan Büyükataman, Meclis’e gelmesi beklenen İnternet Yasası için ellerinden gelen tüm desteği vermeye hazır olduklarını söylerken, “İnternet medyalarında eleştiri sınırlarını aşan haberlerle ilgili yaptırım uygulanamıyor. Sizler İGF olarak çok anlamlı ve zor bir projeye imza atıyorsunuz. Süreç lehinize işlerse çok güçlü bir federasyon olarak Türkiye’de dijital medyaya rol model olacaksınız” diye konuştu.


Bakan Bayraktar: Nisanda elektrik ve doğal gaz fiyatlarında değişiklik olmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Uşak'ta yaptığı açıklamada Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bir sahada yeni bir kuyu kazıldığını belirterek, seçim sonrası nisan ayında elektrik ve doğal gaz fiyatları
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim paylaşımı: Mitingler tamamlandı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlere ilişkin "Millî iradenin tecelli aracı olan sandık, 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir." ifadelerini kullandı.
Göynük pazar alanı tamamlanıyor Göynük pazar alanı tamamlanıyor
Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar Başkan Başdeğirmen ‘minibüs ve 5 liraya ulaşım’ vaatleriyle ilgili konuştu: Ezbere, bilmeden, görmeden konuşuyorlar
ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK ISPARTA’NIN BUGÜNÜNE DEĞİL YARINLARINA YATIRIM YAPTIK